Speakeri 2019

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Speaker and Master Partner / Jens are peste 20 de ani de experiență profesională în domeniile de management și marketing în compania Philips. Începând cu 1 Septembrie 2019, este lider de vânzări în sisteme de sănătate CEE, cu sediul în București. Din 2017 și până prezent a fost director general Gulf & Levant al Philips Heath Systems (HS) din Orientul Mijlociu și Africa. Înainte, el a fost șeful MET Business Systems Imaging Systems pentru Philips HS în Orientul Mijlociu și Africa. Experiența sa își are originea în gestionarea diferitelor divizii Philips, în gestionarea transformării marketingului de afaceri, precum și în gestionarea partenerilor atât pe piețele mature, cât și pe cele emergente.


[...]

Dr. Marius Geantă

Președinte, Centrul pentru Inovație în Medicină

Speaker și Invitat / Dr. Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovației în toate sectoarele sistemului de sănătate. Marius a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și este în prezent doctorand în Medicină Digitală în Oncologie. Pasiunea sa pentru inovație în medicină personalizată, l-a determinat să devină Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, cu scopul de a scurta drumul unui produs sau serviciu, de la laboratorul de cercetare, la pacient. 


[...]

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, ROMÂNIA

Speaker și Invitat / Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master “Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”.


[...]

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR)

Speaker și Invitat în Deschiderea Oficială / Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.


[...]

Dr. Les Wold

Emeritus Trustee, Mayo Clinic US

Speaker și Invitat / Dr. Les Wold a absolvit Medicina la Universitatea din Chicago, pregătirea sa medicală în patologie și medicină de laborator fiind continuată la Mayo Graduate School of Medicine. Mai apoi, a lucrat peste 25 de ani în cadrul Mayo Clinic în diferite roluri de conducere. După retragerea sa de la Mayo Clinic, a exercitat roluri precum Chief Medical Officer (ResearchSAR Jari, I, Inc și Philips-VitalHealth) și Special Advisor (Noaber Foundation). De asemenea, a făcut parte din mai multe consilii de administrație și continuă să se concentreze pe modalitățile prin care tehnologia poate sprijini mai bine furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate și rentabile, din punct de vedere al costurilor.


[...]

Prof. Dr. Adam Fox

Coordonează programele de formare profesională din cadrul Guy’s & St Thomas’ Hospitals NHS Foundation Trust

Speaker și Invitat / Dr. Fox, Director Medical Comercial, supervizează schimburile de experiență oferind medicilor din toată lumea oportunitatea de a se perfecționa și de a învăța alături de specialiștii de top din cadrul Guy’s & St Thomas’ Hospitals NHS Foundation Trust – unul dintre cele mai mari spitale cu activitate didactică din UK.  După ce a studiat Medicina și Neuroștiințe la Cambridge University și University College, London, s-a specializat pe Alergologie Pediatrică și a devenit, pentru 9 ani, șeful secției de Alergologie, recunoscută ca un Centru Internațional de Excelență la nivel mondial. În prezent, Prof. Fox predă un curs de Alergologie Pediatrică la Kings Collage London fiind în același timp și Directorul și Fondatorul programului postuniversitar KCL Allergy Academy. 


[...]

Prof. Dr. Ferdinand Rudolf Waldenberger

Director Medical al Spitalului General Klagenfurt, unul din cele mai moderne spitale din Europa

Speaker și Invitat / Ferdinand Rudolf Waldenberger a participat la primul transplant de inimă din Austria, primul transplant de inimă de succes a unui nou-născut din lume, realizat în SUA ,prima operație de by-pass pe o inimă efectuată în Europa Germanică. De-a lungul carierei sale, acesta a condus și proiecte de caritate în Sudan și Yemen. În calitate de profesor a Universității Sigmund Freud, din Viena, promovează medicina bazată pe valori și etica medicală.


[...]

Conf. Dr. Carmen Orban

Director General Monza Group România

Speaker și Partener / Dr. Carmen Orban este în prezent Director General al Grupului Monza România care este format din: Spitalul Monza, Centrul Medical Monza, Monza Metropolitan Hospital, Clinicile Ritmico, Centrele Monza–Ares şi Spitalul Monza-Ares. Alături de peste 300 de specialişti în domeniul medical, continuă să dezvolte servicii medicale de excelenţă pentru pacienţii români.


[...]

Prof. Dr. Adrian Cotîrleț

conduce Spitalul Municipal de Urgență Moinești

Speaker și Invitat / Spitalul din Moinești este unul din cele mai moderne din țară având 40 de secții, 12 linii de gardă, heliport, sistem de telemedicină, centru de cercetare și aparatură modernă. Chirurgul Adrian Cotîrleț este cel mai longeviv manager al unui spital de urgență reușind să atragă medici tineri și fonduri de peste 10 milioane de euro în ultimii 6 ani. În luna aprilie 2019, Spitalul Municipal de Urgență Moinești a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor din partea Președintelui Klaus Iohannis.

 


[...]

Dan Zaharescu

Director Executiv, ARPIM

Speaker și Invitat / Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, care își propune să fie un partener de încredere al autorităților din domeniul sănătății și al comunității medicale, contribuind activ alături de aceștia la crearea unui sistem de sănătate performant, care facilitează accesul pacienților în timp util la medicamente de ultimă generație și la servicii medicale performante.


[...]

Dr. Adrian Udrea

Director Medical, Clinica Medisprof, Cluj-Napoca

Speaker și Chairman / În calitate de Investigator Principal a efectuat peste 80 de studii clinice de succes, majoritatea în cadrul Medisprof. În ultimii opt ani, clinica a devenit un punct de reper în rândul instituțiilor de cercetare din România și continuă să crească datorită echipei sale specializate. Ca recunoaștere a eforturilor depuse, în 2018 Medisprof a primit certificarea QOPI (Quality of Oncology Practice Initiative) de la ASCO (American Society of Clinical Oncology). Asociația non-profit Medisprof, în ultimii 5 ani, a reușit să aducă în România ASCO și ASTRO (American Society of Radiation Oncology). Alături de ANFOR (Romanian National Oncology Pharmacists Association) ei sunt afiliați la ESOP (European Society of Oncological Pharmacy) ca reprezentanți ai Romaniei.


[...]

Prof. Dr. Feliksas Jankevicius

conduce Vilnius University Hospital Santaros Clinics

Speaker și Invitat / Vilnius University Hospital Santaros Clinics este una din cele mai mari și mai moderne instituții medicale din Lituania și unul din cele mai cunoscute spitale din estul Europei pentru transplantul de inimă sau implantul de inimă artificială la copii. Prof. Dr. Feliksas Jankevicius a primit anul acesta premiul pentru Managerul Anului 2018 la categoria Instituții Medicale, pentru activitatea desfășurată în calitate de director al Institutului Național de Oncologie din Lituania.


[...]

Prof. Dr. Gabriel Dimofte

Director Medical, Institutul Regional de Oncologie Iași

Speaker și Invitat / Prof. Dr. Gabriel Dimofte coordonează activitatea clinică a institutului din Iași din 2011 și predă chirurgia în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. La nivel internațional este membru al Societății Internaționale de Chirurgie, al International Asociation of Surgeons Gastroenterologists and Oncologists și International Federation of European Societies of Digestive Surgery. Zonele de interes special sunt chirurgia oncologică și endoscopia digestivă superioară și inferioară diagnostică și intervențională.


[...]

Dr. Cristina Berteanu

coordonează activitatea clinică a Centrului Medical Neolife, în calitate de Director Medical

Speaker și Invitat / Un departament de radioterapie cu tehnologie de ultimă generație, tehnicile moderne de medicină nucleară, investigațiile de imagistică, aparatura de ultimă oră în domeniul endoscopiei digestive și expertiza internațională fac din Centrul Medical Neolife o unitate de elită. Pentru că pacientul este abordat în mod integrat, la Neolife funcționează comisii multidisciplinare care reunesc medici de diferite specialități. Din împletirea expertizei acestora rezultă soluții personalizate pentru fiecare caz și etapă a bolii. Consilierea și terapia sunt alte două componente importante, fiind acordate permanent atât bolnavului, cât și familiei sale.


[...]

Dr. Beatrice Dragomir Anghel

Medic Specialist Radioterapie, Centrul Oncologic Sanador

Speaker și Invitat / Centrul Oncologic Sanador este primul centru privat care oferă servicii medicale complete bolnavilor oncologici pe tot parcursul traseului, de la diagnostic la tratament și urmărire post-terapeutică. În cadrul Centrului Oncologic Sanador, Dr. Beatrice Dragomir Anghel realizează procedurile de Brahiterapie. Înainte de a veni la Sanador, a profesat în Irlanda, în cadrul departamentelor de Oncologie Medicală și Medicină Paliativă ale Kerry General Hospital, Tralee, dar și în cadrul departamentului de Radioterapie al Galway University Hospital.


[...]

Dr. Paula Toma

Director Medical, Spitalul OncoFort Pitești

Speaker și Invitat / OncoFort a fost primul centru oncologic privat din România care a folosit radioterapia conformațională tridimensională (3D-CRT) și IMRT (Intensity Modulated Radiation Therapy). Spitalul a inițiat un program de monitorizare a pacienților cu afecțiuni oncologice încă de la faza de prediagnostic și acordă un rol important pacientului, astfel încât percepția asupra acestei afecțiuni să fie schimbată.


[...]

Dr. Raul Pătrașcu

A contribuit la crearea de politici publice de sănătate în SUA, precum și la creșterea cu peste 30% a fondurilor alocate cercetării oncologice cu celule STEM

Speaker și Invitat / Absolvent al Universității Yale cu diplomă de licență în chimie și al Universității de Medicină din Timișoara dr. Raul Pătrașcu a colaborat cu specialiști importanți din centre de cercetare și spitale de talie mondială precum Johns Hopkins și Yale-New Haven Hospital. De asemenea, a lucrat în cadrul fondului de investiții de peste 10 miliarde de dolari al McKinsey&Company unde, printre altele, a supravegheat investiții în infrastructura medicală globală. As. Univ. Dr. Raul Pătrașcu, cercetător în cadrul Centrului de Terapii Genice și Celulare în Cancer OncoGen Timișoara, a fost și Consilier de Stat pe probleme de Sănătate în Guvernul României. În prezent, activitatea dr.-ului Pătrașcu este axată pe reformarea sistemului de sănătate și pe introducerea de tehnologii și protocoale moderne de tratare a cancerului în România, alături de stakeholderi naționali și europeni.


[...]

Dr. Roxana Margan

Co-Founder & COO OncoChain

Speaker și Invitat / OncoChain își propune să îmbunătățească calitatea actului medical pentru pacienții oncologici prin crearea unui cadru care să faciliteze furnizarea de servicii de sănătate centrate pe pacient. Misiunea sa este să permită tuturor celor implicaţi în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor bolnavi de cancer – medici, centre de cercetare care fac studii clinice, companii farmaceutice – să poată interacţiona mai uşor.


[...]

Eduard Dobre

Director executiv Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private din Romania - PALMED

Speaker și Invitat / PALMED este principala “voce” națională pentru lobby și advocacy, principalul promotor ce susține furnizorii privați de servicii medicale din România și dreptul pacienților la servicii medicale de calitate, la un preț accesibil, încă de la înființare, din anul 2007. PALMED numără în prezent 73 de membri: clinici și spitale private, laboratoare de analize medicale, laboratoare de imagistică, clinici de stomatologie, situate în toate regiunile României.

 


[...]

Dr. José María Muñoz y Ramón

va prezenta programul de transplant pediatric coordonat de spitalul spaniol La Paz în care sunt implicate 11 țări europene

Speaker și Invitat / Dr. José María Muñoz y Ramón este Director Medical al „Spitalului Universitar La Paz”, poziționat pentru al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului celor mai bune spitale de stat din Spania realizat de „Health Reputation Monitor”. Proiectul este un bun exemplu al cooperării europene în domeniul sănătății.


[...]

Lodewijk de Beukelaar

conduce spitalul Zorgsaam, desemnat cel mai bun spital regional din Olanda in 2018

Speaker și Invitat / Lodewijk de Beukelaar urmărește constant îmbunătățirea calității actului medical, lucru care i-a adus primul loc în topul celor mai bune o sută de spitale regionale din Olanda. Instituția medicală trece printr-un proiect amplu de modernizare și extindere, fiind dotată în același timp cu echipamente și tehnologii de ultimă oră, ca urmare a unei investiții de 42 de milioane de euro.


[...]

Ana Smaranda Rinder

conduce Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Speaker și Invitat / Ana Smaranda Rinder este Manager al unuia din cele mai moderne spitale din Moldova, din anul 2013. Pe lângă construirea noului ambulatoriu integrat, a viitoriului sediu al Unității de Primire Urgențe și a unui heliport, printre proiectele aflate în desfășurare se numără și creșterea calității actului medical prin reorganizarea unor secții și adăugarea unor servicii noi.


[...]

András-Nagy Róbert

conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyan Kristof"

Speaker și Invitat / Din noiembrie 2018, Spitalul din Sfântu Gheorghe are unul dintre cele mai performante sisteme de programări online din sectorul public de sănătate, oferind pacienților posibilitatea de a face programări direct de la medicul de familie pe baza unei agende actualizate în timp real a medicilor de la toate specialitățile. Dintre proiectele recente amintim și mutarea UPU într-o altă clădire echipată cu aparatură modernă, ca urmare a unei investiții de 1,5 milioane de euro, construirea unui heliport și amenajarea unui laborator de imagistică medicală.


[...]

Dr. Gheorghe Carp

coordonează activitatea spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

Speaker și Invitat / Conduce de 6 ani cel mai mare spital din Bihor, timp în care a reușit să crească gama de servicii oferite, veniturile instituției, dar și satisfacția pacienților. Printre cele mai recente proiecte se numără extinderea UPU și dotarea cu un CT propriu, extinderea ATI, construirea unui laborator robotizat și a unui Ambulator, a unei staţii centrale de sterilizare și a unei farmacii cu depozit, dar și implementarea unui sistem pentru eficientizarea energetică a spitalului.


[...]

Mariana Iancu

conduce Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Speaker și Invitat / Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital din Ialomița trece printr-un proces de extindere, modernizare și dotare ca urmare a unei investiții de peste un milion și jumătate de euro. Din planurile de viitor fac parte dezvoltarea unui centru de paleație, a unei secții de urologie și atragerea medicilor tineri.

 


[...]

Dr. Cornel Ioan Bitea

Peste 4.000 de pacienți investigați în cadrul Centrului de Cercetare Invazivă şi Non-Invazivă ultimii 3 ani

Speaker și Invitat/ Dr. Cornel Ioan Bitea este medic specialist cardiolog, cu competență în cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Acesta va prezenta „Centrul de cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”, un centru ultramodern realizat graţie unei finanţări europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, fiind cofinanţat de Guvernul României, și cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.


[...]

Frank Christian Mainzer

Area Vice President Global Software and Services, CompuGroup Medical

Speaker și Partener / CompuGrup Medical este unul dintre marii jucători la nivel mondial din domeniul eHealth. Cunoștințele acumulate în cei 25 de ani de activitate ai companiei, acoperă o gamă foarte largă de produse din domeniul medicinei digitale, soluțiile sale fiind utilizate în peste 50 de țări. În România, CGM intenționează să implementeze o soluție de telemedicină.


[...]

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed International

Speaker și Partener / Vasile Rușcovan activează de peste 10 ani în domeniul producției, distribuției și managementul stocurilor de dispozitive medicale. Filosofia sa de lucru constă în livrarea de valoare adăugată clienților săi, prestatori de servicii medicale. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale cât și în cele de management.


[...]

Dr. Bogdan Ivanescu

CEO Doctor MIT & Stem SURE

Speaker și Invitat / Doctor MIT este cea mai mare platformă media medicală din România. Contribuția doctorului Bogdan Ivanescu la un viitor mai fericit și mai sănătos se bazează pe explicarea, educarea și promovarea unui stil de viață sănătos, împreună cu bune practici medicale pentru publicul larg, prin intermediul mass-media. Acesta este dedicat, de asemenea, susținerii progresului practicilor medicale, prin facilitarea accesului mai multor dispozitive medicale inovatoare atât în spitale și clinici publice, cât și private din România.

 

 


[...]

Prof. Dr. Cristian Vlădescu

Director al Școlii Naționale de Sănătate Publică Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București

Speaker și Invitat / Are o experiență de peste 30 de ani în sistemul de sănătate românesc. De-a lungul timpului a ocupat diverse funcții importante, dintre care le amintim pe cea de Președinte al Comisiei de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății, Președinte al Comisiei Prezidențiale pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice, dar și cea de Director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Este șeful disciplinei de Sănătate publică și management sanitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. 


[...]

Gabriel Friptu

Director General Adjunct Ministerul Fondurilor Europene, România

Speaker și Invitat / Gabriel Friptu își desfășoară activitatea în cadrul Direcției Generale Programare și Coordonare de Sistem din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și are o experienţă de peste 18 ani în domeniul fondurilor europene. Specialist cu vastă experiență în administrația centrală în mai multe instituții, unde a îndeplinit funcții de conducere: Agenția Națională pentru Dezvoltare Regională, Ministerul Dezvoltării și Prognozei, Ministerul Integrării Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (în perioada 2006-2012 șeful Autorității de Management POR) şi Ministerul Fondurilor Europene.


[...]

Dr. Bogdan Pană

Președinte Asociația Română de Sănătate Publică și Management Sanitar

Speaker și Invitat / Misiunea ARSPMS este de a contribui la îmbunătațirea stării de sănătate a populației prin diseminarea evidențelor în sănătate publică și management sanitar și susținerea profesioniștilor din domeniu prin formare, informare și derularea de proiecte. ARSPMS prin specialiştii săi poate realiza proiecte de consultanţă şi asistenţă tehnică în domeniul sănătăţii publice şi al managementului sanitar.


[...]

Dr. Levente Vass

Secretar, Comisia pentru Sănătate şi Familie, Camera Deputaților, România

Speaker și Invitat / Dr. Levente Vass este medic primar urolog, cu o a doua specializare în sănătate publică și management sanitar. Înainte de a se alătura Comisiei pentru Sănătate și Familie a fost Director Medical al spitalului Județean de Urgență din Târgu Mureș și consilier personal pentru doi Miniștri ai Sănătății, în perioada 2010-2012. Dr. Levente Vass este invitat la masa rotundă dedicată politicilor publice de sănătate.

 


[...]

Emanuel-Gabriel Botnariu

Comisia pentru Sănătate Publică

Speaker și Invitat / Emanuel-Gabriel Botnariu, senator român, membru al Comisiei pentru Sănătate Publică, face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Australia și Albania. Emanuel Botnariu este invitat la masa rotundă dedicată politicilor publice de sănătate.


[...]

Adrian Moraru

Director Institutul de Politici Publice

Speaker și Invitat / Institutul pentru Politici Publice (IPP) este o organizaţie neguvernamentală ce militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice în România. Desfăşurând activităţi de cercetare, de advocacy şi de promovare în domenii precum: reforma administraţiei publice, transparenţa instituţiilor, integritatea aleşilor şi a funcţionarilor, IPP este recunoscută ca o autoritate în domeniile sale de excelenţă.


[...]

Delia Iliasa

Director Național al Clinicilor Medicover și Director Comercial al companiei Medicover România

Speaker și Invitat / Delia Iliasa coordonează echipele de Sales, Customer Service, Marketing și departamentul operațional. Anterior acestei poziții, Delia a ocupat funcția de COO în cadrul World Class Romania. Cu o experiență de peste 15 ani în leadership și management, Delia Iliasa a activat în industrii diverse: de la consultanță financiară, la auto și fitness. Rezultatele obținute de Delia în aceste medii competitive au la baza lor dorința de autodepășire și dorința de a învăța ceva nou în fiecare zi. În acest sens, Delia urmează programul EMBA al Maastricht School of Management, pe care îl va absolvi în 2019. Delia Iliasa a ghidat cu succes echipe mari, iar pentru ea cea mai importantă resursă este cea umană.


[...]

Prof. Dr. Petra Gastmeier

coordonează activitatea Sistemului German de Supraveghere a Infecțiilor Nosocomiale cu date din mai mult de 1400 de spitale

Speaker și Invitat / Prof. Dr. Petra Gastmeier conduce Institutul de Igienă și Medicina Mediului din cadrul Spitalului Universitar Charite și este responsabilă de campania națională pentru igiena mâinilor. Autoare a mai mult de 350 de lucrări științifice și câștigătoare a unor premii de renume oferite de Institutul Robert Koch și de Societatea Germană pentru Igienă și Microbiologie, aceasta este considerată un expert internațional în supravegherea infecțiilor nosocomiale și rezistența antimicrobiană.

 

 


[...]

Dominique L. Monnet

Director al programului pentru rezistența la antibiotice și boli asociate infecțiilor din cadrul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Suedia

Speaker și Invitat / Înainte de a se alătura Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor din Stokholm, acesta și-a desfășurat activitatea în cadrul Centrului American pentru Prevenire și Control, dar și  în cadrul Institutului Statens Serum din Copenhaga, acolo unde s-a ocupat de supravegherea rezistenței la antibiotice și de consumul acestora în Danemarca.


[...]

Claire Farrugia

a avut un rol decisiv în obținerea premiului European Hand Hygiene Excellence Award de către Spitalul Mater Dei, Malta

Speaker și Invitat / Claire Farrugia coordonează Departamentul de Prevenire și Control al Infecțiilor din cadrul principalului spital public, Mater Dei, având peste 25 de ani de experiență, și este lector la Facultatea de Medicină a Universității din Malta. A fost desemnată să-și reprezinte țara în cadrul întâlnirilor de specialitate organizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor. Domeniile sale de interes sunt siguranța pacientului, prevenirea infecțiilor plăgilor chirurgicale și gestionarea pacienților cu organisme rezistente la medicamente.


[...]

Dr. Andreea Moldovan

+20 ani experiență în domeniul bolilor infecțioase și 9 în cel al epidemiologiei

Speaker și Invitat, Romanian Hygiene Day / Andreea a îmbinat informațiile complementare ale celor 2 specialități pentru a contribui la organizarea și implementarea unui amplu program de prevenție și control a Infecțiilor nozocomiale, bazat pe reguli simple, eficiente și puțin costisitoare: igiena mâinilor, igiena spatiilor, politica de utilizare judicioasă a antibioticelor, screening, instruire, conștientizare. Prin prezența constantă ca speaker la manifestări naționale și internaționale, a putut face cunoscute măsurile necesare și mai ales rezultatele benefice ale acestora. Totul, completat cu numeroase proiecte și acțiuni de voluntariat în derulare,  adresate tuturor categoriilor: studenți ai universităților de medicină, cadrelor medicale, persoanelor defavorizate, copiilor. 


[...]

Giorgeta Grosu

Director Îngrijiri Medicale, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”

Speaker și Invitat / Giorgeta Grosu și-a început activitatea ca asistent medical în Clinica de Neuropsihiatrie, apoi ca asistent coordinator în Ambulatoriul de Specialitate iar, din anul 2010, este director de îngrijiri. Fiecare etapă a carierei a ajutat-o și a motivat-o să se pregătescă pentru a deveni ceea ce este astăzi. 


[...]

Dr. Ciprian Radu Șofariu

Director Medical, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

Speaker și Invitat / Dr. Ciprian Șofariu, medic primar radiologie și imagistică medicală, este unul dintre coordonatorii campaniilor de instruire a elevilor privind spălarea corectă a mâinilor desfășurată în școlile din municipiul Sibiu. Campania vine în completarea proiectului „Mâinile curate salvează vieți” lansat de Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu în 2018, program menit să ducă la conștientizarea importanței curățeniei mâinilor pentru o viață sănătoasă.


[...]

Dr. Mugur Stancu

Director General Medicare

Speaker și Professional Partner / Având o educație medicală și economică, Dr. Mugur Stancu a fost provocat profesional de complexitatea și dificultatea proiectelor de investiții medicale publice și private. În cei 25 de ani în management de proiect specializat, a acumulat o experiență aparte în construcția și echiparea de spitale noi la cheie – noul spital orășenesc din Mioveni, noua aripă a spitalului județean Ilfov din București, noul bloc operator al spitalului județean Suceava – precum și în finanțarea, logistica și service-ul de echipamente medicale prin cele 2 companii pe care le-a fondat. Medicare Technics a fost partener 10 ani cu Deutsche Bank în achiziții publice de echipamente medicale, iar Medicredit Leasing a fost singura companie specializată în finanțarea achiziției private de echipamente medicale.


[...]

Dan Doroftei

Director de Dezvoltare, Enayati Medical City, România

Speaker și Invitat / Dan Doroftei re peste 10 ani de experiență în dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite. Enayati Medical City este prima instituție medicală integrată și primul centru integrat pentru îngrijirea vârstnicilor din România, prima instituție pentru educare asistente medicale în mediu spitalicesc. Cu o investiție de 60 de milioane de euro, va crea 400 de locuri de muncă, Enayati Medical City reprezintă cea mai mare investiție medicală privată greenfield din România. Status: constructia se va finaliza la sfarsitul anului 2020, Constructor – Synergy Construct, Project Management – CBRE Romania.[...]

Dr. Bogdan Angheloiu

despre noua Clinică de Radioterapie MedEuropa din Constanța

Speaker și Invitat / Dr. Bogdan Angheloiu este directorul general al MedEuropa, fiind implicat în mod direct în proiectul Clinicii de Radioterapie MedEuropa din Constanța, finalizat în anul 2018.


[...]

Dr. Carmen Angheluță

Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății

Speaker și Invitat / Dr. Carmen Angheluță, medic primar sănătate publică și management, are peste 25 ani de  experiență în domeniul magementului proiectelor de sănătate, creșterii calității serviciilor medicale, siguranței pacientului. În prezent este Consilier în Departamentul Spitale Regionale din Ministerul Sănătății, asigurând expertiza pentru optimizarea organizării și funcționării spitalelor regionale de urgență, managementul calității serviciilor, siguranța pacientului.

 


[...]

Venera Vlad

Associate Director, EBRD Infrastructure, Europa

Speaker și Invitat / Venera Vlad este responsabilă pentru conducerea activităților din sectorul de infrastructură din România și Polonia în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un portofoliu de investiții de aproximativ un miliard de euro, inclusiv împrumuturi către autoritățile locale, întreprinderile și companiile deținute de municipalități, precum și finanțarea sectorului privat.


[...]

Speakeri 2018

Dr. Syed Masud

Medicul Anului 2017 în Serviciul de Ambulanță Aeriană în MAREA BRITANIE, Spitalul Universitar Oxford

Speaker și Medic Invitat / Dr. Syed Masud este consultant în medicină de urgență la Spitalele din cadrul Universității Oxford NHS Foundation Trust și Director Medical în cadrul Serviciului de Ambulanță Aeriană din Thames Valley. Munca sa inovatoare a fost recunoscută de către Universitatea Oxford, care i-a acordat poziția de Lector senior de onoare în domeniul: traumă și medicină de urgență prespitalicească. De asemenea, a câștigat titlul de “Doctorul Anului” la premiile Air Ambulance Awards of Excellence 2017 din Marea Britanie.


[...]

Prof. Asoc. Dr. Nicolay Yanev

Medicul Anului 2017 în BULGARIA, Spitalul Universitar din Sofia

Speaker și Medic Invitat / Înainte de a se întoarce în Bulgaria, pentru a înființa un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia, acesta a lucrat și la Spitalul Royal Derby din UK. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului, pentru realizările importante din domeniul medical în anul 2017.[...]

Dr. André Simon

Director al Departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield, MAREA BRITANIE

Speaker și Medic Invitat / Doctorul André Simon, chirurg cardiotoracic, este Directorul Departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield. Dr. Simon a condus operația primului copil din Marea Britanie care a primit o inimă artificială. Acesta este de asemenea și lector senior de onoare la Imperial College din Londra.


[...]

Francesco Galli

Chief Executive Officer, San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din ITALIA

Speaker și Invitat / Francesco Galli este în prezent Chief Executive Officer al San Donato Hospital Group. El este, de asemenea, CEO al Institutului Național de Tratare a Obezității – INCO, punct de referință internațional pentru obezitate și tratamentul bolilor asociate, dar și al rețelei Smart Clinic, rețea inovatoare de clinici ambulatorii prezente în centrele comerciale. De asemenea, a primit titlul de onoare – Cavaliere della Repubblica de către președintele Italiei, în anul 2017.


[...]

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master “Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”.


[...]

Echipa Medicală coordonată de Dr. Bogdan Moldovan

Triplu transplant renal la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, ROMÂNIA

Speaker Dr. Bogdan Moldovan (al treilea de la stânga la dreapta) și Medicii Invitați / Centrul de Transplant Renal «Prof. Dr. Gilles Mentha» din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a realizat în luna mai 2018 un adevărat maraton de transplant renal, efectuându-se în 2 zile 3 prelevări robotice și 3 implantări de rinichi de la cupluri înrudite (mamă-fiică, soție-soț, soț-soție), numărul transplanturilor efectuate până în prezent în acest centru ridicându-se la 5. La realizarea celor 3 transplanturi a participat o echipă complexă româno-elvețiană, formată în total din 33 de persoane, care s-au implicat activ în desfășurarea corectă și optimă a intervențiilor. Reușita de la Brașov va fi prezentată în programul ROHO de medicul coordonator Dr. Bogdan Moldovan, însoțit de o parte a echipei medicale.


[...]

Dr. Torcuato Romero López

Director General, Spitalul Costa del Sol, Cel mai bun spital din SPANIA, în anul 2017, conform revistei Gaceta Médica

Speaker și Medic Invitat / Spitalul Costa del Sol este un spital public situat în sudul Spaniei, în Marbella, sărbătorind cea de-a 25-a aniversare în acest an. Are un sistem special de gestionare cunoscut sub numele de Agenția de Sănătate, diferită de spitalele publice tradiționale. Spitalul a câștigat premiul pentru cel mai bun spital al anului 2017, acordat de revista Gaceta Médica și Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.


[...]

Vincent-Nicolas Delpech

CEO, Spitalul Universitar Necker-Enfants Malades, cel mai mare spital de copii din FRANȚA

Speaker și Invitat / Vincent-Nicolas Delpech este directorul Spitalului Universitar ”Necker-Enfants Malades”, cel mai mare spital de copii din Franța. Acesta a fost primul spital de pediatrie din lume. De asemenea, face parte din consiliul Institutului Imagine, primul centru de cercetare privind bolile genetice și cele rare, dar și membru fondator al Organizației Europene a Spitalelor pentru Copii – ECHO.


[...]

Prof. Dr. Damián García Olmo

Șef al Departamentului de Chirurgie, Spitalul Universitar Fundación Jiménez Díaz, SPANIA

Speaker și Medic Invitat / Medic chirurg, Prof. Dr. Damián García-Olmo are o experiență de peste 30 de ani în domeniul cercetării și în cel clinic. El a efectuat peste 7.000 de proceduri chirurgicale de-a lungul carierei sale. Din 2002, este coordonatorul primului studiu de fază III din lume pentru a testa o terapie celulară pentru fistulele cauzate de boala Crohn. În prezent este profesor de chirurgie la Universitatea Autonomă din Madrid și Șef al Departamentului de Chirurgie de la Spitalul Universitar Fundación Jiménez Díaz.


[...]

Dr. Evgeny Solomonov

Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center, Safed, ISRAEL

Speaker și Medic Invitat / Dr. Evgeny Solomonov a finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. În prezent, ocupă postul de Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară din cadrul Ziv Medical Center, Israel. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.


[...]

Dr. Youssef Tammam

Coordonatorul programului de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică, realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group, la București, Iași și Cluj

Speaker și Medic Invitat / Coordonatorul programului de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică, realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group, la București, Iași și Cluj. Dr. Youssef Tammam este Secretar General al Thoracic Mediterranean Society. Are peste 30 de ani de experiență în domeniul chirurgiei cardiace la Damasc, Milano și București.


[...]

Ole Thomsen

Vicepreședinte Executiv, Regiunea Midtjylland, noul Spital Universitar Aarhus, cea mai mare investiție în sănătate din DANEMARCA

Speaker și Invitat / Midtjylland este una dintre cele cinci mari regiuni ale Danemarcei, iar Ole Thomsen este responsabil de spitalele regiunii. În prezent, Ole Thomsen supervizează construcția noului Spital Universitar Aarhus, rezultat al celei mai mari investiții în sănătate din istoria Danemarcei, spital care urmează a fi inaugurat în 2018 și 2019.


[...]

Prof. Alessandro Frigiola

Președintele Asociației „Bambini Cardiopatici nel Mondo", ITALIA

Speaker și Medic Invitat / Prof. Alessandro Frigiola este Președintele Asociației „Bambini Cardiopatici nel Mondo”. Este unul dintre cei mai importanți experți în chirurgie cardiacă, atât la copii, în domeniul bolilor cardiace congenitale, cât și la adulți, în domeniul bolilor dobândite, efectuând peste 10.000 de operații.


[...]

Dr. Adrian Molnar

Director Medical, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu", Cluj-Napoca, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Dr. Adrian Molnar este Directorul Medical al Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.


[...]

Prof. Grigore Tinică

Manager, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, Iași, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Prof. Grigore Tinică este Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” din Iași.


[...]

Dr. Cătălin Cîrstoveanu

Șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie", ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Dr. Cătălin Cîrstoveanu este Șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie”, București.


[...]

Marco Trivelli

Manager, Spitalul Metropolitan Niguarda, cel mai mare spital din Milano, ITALIA

Speaker și Invitat / Niguarda este un Spital General Public care oferă toate specialitățile clinice pentru copii și adulți. Mr. Marco Trivelli a studiat economia și managementul la Universitatea Bocconi și conduce cel mai mare spital din Milano. Mr. Trivelli are o vastă experiență atât în sectorul privat, în calitate de consultant, cât și în administrația publică. Din anul 2000 a ocupat mai multe poziții în domeniul economic – financiar, în cadrul mai multor instituții de sănătate din Regiunea Lombardia, inclusiv în Departamentul General de Sănătate al Regiunii.


[...]

Murat Ercan

International Marketing and Business Development Group Director, Medical Park Hospitals Group, cel mai mare grup de spitale private din TURCIA

Speaker și Invitat / Cu 29 de spitale construite în 17 orașe și peste 16.000 de angajați, Medical Park Hospitals Group este cel mai mare grup de spitale private din Turcia. Murat Ercan ocupă în prezent funcția de International Marketing and Business Development Group Director în cadrul Medical Park Hospitals Group.


[...]

Paul Cryer

Consultant independent în soluții și inovații pentru organizații medicale și guverne, UK

Speaker și Invitat / Paul Cryer este consultant independent în soluții și inovații pentru organizații medicale și guverne. Fiind condus de rezultate, are o vastă experiență în programele medicale internaționale și cele guvernamentale, dar și o experiență de succes în NHS și sectorul comercial, atât la nivel strategic, cât și operațional. În cadrul Departamentului de Sănătate din NHS, el a fost implicat în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicii centrale.[...]

James Georges

Director al Departamentului de Dezvoltare Internațională, San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din ITALIA

Speaker și Invitat / James Georges este Director al Departamentului de Dezvoltare Internațională, din cadrul San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din Italia. Grupul este, de asemenea, lider european atât în domeniul cercetării medicale, cât și al formării medicale.


[...]

Carmen Uscatu

Președinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Noi Facem Un Spital!” / Specialist în comunicare ca formare profesională, cu o experiență de 8 ani în marketing și comunicare, Carmen Uscatu a început din 2009 să se implice ca voluntar în proiecte dedicate bolnavilor de cancer din România, iar din 2012 a ales să-și schimbe radical meseria și să devină dăruitor de șanse la viață și apărător al drepturilor pacienților din România, înființând Asociația Dăruiește Viață, alături de Oana Gheorghiu. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. / Text: „Dăruiește Viață” / Credit foto: Alex Gâlmeanu


[...]

Oana Gheorghiu

Vicepreședinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Cred că dacă ești nevoit să faci un pas în spate, e doar pentru a-ți lua avânt.” / Lucrase 15 ani într-o companie franceză, pe care o și dezvoltase în România. Până într-o zi, din anul 2009, când a aflat despre cazul unui adolescent diagnosticat cu leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem în străinătate. Decide să se implice, alături de Carmen Uscatu și află că noi, românii, nu suntem asigurați pentru niciun fel de transplant, nici de celule stem și nici de organe, deși exista un Ordin de Ministru (50/2004) care permitea efectuarea în străinătate a intervențiilor nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care nu pot fi făcute în țară. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. / Text: „Dăruiește Viață” / Credit foto: Alex Gâlmeanu


[...]

Reinier Schlatmann

CEO Philips Central and Eastern Europe

Speaker și Master Partner / Reinier Schlatmann s-a alăturat companiei Philips în anul 2004, iar din noiembrie 2016 este CEO Philips în Europa Centrală și de Est, coordonând 19 țări, inclusiv Polonia, România și Republica Cehă. Înainte de a prelua acest rol a coordonat divizia de tehnologie medicală Philips din Orientul Mijlociu, a fost CEO pentru Ucraina, Caucaz și Asia Centrală, precum și Marketing Manager pentru Țările Nordice – Țările Baltice.  


[...]

Marius Geantă

Președinte, Centrul pentru Inovație în Medicină

Speaker și Invitat / Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovației în toate sectoarele sistemului de sănătate. Pasiunea sa pentru inovație în medicină și în special, medicină personalizată, l-a determinat să devină Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, cu scopul de a scurta drumul unui produs sau serviciu, de la laboratorul de cercetare, la patul bolnavului. 


[...]

Vasile Rușcovan

Director General, Kapamed International

Speaker și Partener / Vasile Rușcovan activează de peste 10 ani în domeniile producției, distribuției și managementul stocurilor de dispozitive medicale. Filosofia sa de lucru este livrarea de valoare adăugată clienților săi, prestatori de servicii medicale. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale cât și în cele de management.


[...]

Raul San Jose Cortés

Director Southern Europe & UK, Arcomed AG

Speaker și Partener / Raul San Jose Cortés este Directorul companiei Arcomed AG pentru regiunea Europei de Sud-Est și Director Executiv pentru Arcomedical Infusion Ltd., subdivizia Arcomed în UK. Are o vastă experiență în tehnologia dedicată infuziei de substanțe, fiind unul dintre pionii principali în compania Arcomed ag – unul dintre cei mai respectați furnizori de tehnologie a infuziei din lume.


[...]

Luca Militello

CEO, Monza Group România

Speaker și Invitat / Luca Militello este în prezent CEO al Grupului Monza România, grup reprezentat prin Spitalul Monza, Centrul Medical Monza, Monza Metropolitan Hospital, Clinicile Ritmico, Centrele Monza–Ares şi Spitalul Monza-Ares. Acum coordonează o echipă de peste 300 de specialişti în domeniul medical şi continuă să dezvolte servicii medicale de excelenţă pentru pacienţii români.


[...]

Ramona Ivan

Director, Direcţia Relaţii Externe şi Finanţări Structurale, CEC Bank

Speaker și Partener / Ramona Ivan are o experienţă de peste 24 de ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank. Principalele arii de expertiză sunt activitatea de finanţare internaţională și programe naționale în vederea susţinerii proiectelor investiţionale ale companiilor românești, precum și crearea de produse și mecanisme necesare beneficiarilor publici şi privaţi în identificarea, finanţarea şi implementarea proiectelor cu fonduri europene.


[...]

Speakeri 2017

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din ROMÂNIA (CMR)

Chairman / Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara


[...]

Dr. Bjørn Erikstein

CEO, Spitalul Universitar OSLO / NORVEGIA

Keynote Speaker / Spitalul Universitar OSLO este cel mai mare spital din Scandinavia, cu peste 25000 de angajați


[...]

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, ROMÂNIA

Speaker / Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master “Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”.


[...]

Hans Erik Henriksen

CEO Healthcare DENMARK

Speaker / Healthcare DENMARK este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei / Hans Erik Henriksen are un background internațional important în e-Health


[...]

Dr. Ildikó Horváth

Vicepreședinte Motesz - Association of Hungarian Medical Societies și Profesor la Universitatea Semmelweis din Budapesta / UNGARIA

Speaker / Simonyi Award of Hungarian Academy of Sciencies / Hungary Award for Best Female Scientists


[...]

Dr. Željko Plazonić

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății din CROAȚIA

Speaker / Unul dintre pionierii inovației în chirurgia cardiovasculară din Croația. A fost Coordonator al Departamentului de Chirurgie Invazivă și Intervențională la Spitalul Clinic Rijeka.


[...]

General de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu

Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București / ROMÂNIA

Speaker / Medic primar medicină internă, medic primar gastroenterologie, doctor în științe medicale / Emblema de Onoare a Statului Major General / Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de “CAVALER”, cu însemn pentru militari, oferit de către Preşedintele României


[...]

Prof. univ. dr. Jaroslaw J. Fedorowski

Președintele Federației Spitalelor din POLONIA

Speaker / Guvenator pentru Polonia în cadrul European Hospital and Healthcare Federation HOPE / Președinte al Polish Association of Managed Care / MBA în managementul sănătății


[...]

Alexandru Popescu

CEO Philips SEE & Market Leader Philips Health Systems CEE

Speaker și Master Partner / Alexandru Popescu este CEO al Philips în regiunea Sud Estul Europei (SEE) din ianuarie 2016 și Market Leader pentru divizia Health Systems a Philips în regiunea Europa Centrală și de Est (CEE), rol preluat începând cu septembrie 2017. Acesta este responsabil de consolidarea dezvoltării strategice a Philips ca lider în domeniul tehnologiei pentru sănătate în toate țările din regiune, contribuind, totodată, la misiunea companiei de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante.


www.philips.ro


[...]

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik

Președinte, Medical Chamber of SLOVENIA

Speaker / Camera Medicilor este cea mai importantă organizație de profil din Slovenia, din care fac parte toți medicii cu drept de practică.


[...]

Prof. Dr. Mircea Gelu Buta

Manager, Spitalul Județean de Urgență Bistrița / ROMÂNIA

Speaker / Medic primar Pediatrie, Profesor Universitar / Ordinul și Medalia “Meritul Sanitar” în grad de Ofițer


[...]

Dr. Olga Șchiopu

Manager General, Spitalul Internaţional Medpark / REPUBLICA MOLDOVA

 Speaker / Începând cu anul 2011, ocupă funcții de conducere în unicul spital internațional din Republica Moldova acreditat JCI -„Medpark”. / Președinte al Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP), asociația celor mai mari clinici private, care promovează dezvoltarea sectorului de ocrotire a sănătății prin oferirea serviciilor calitative centrate pe pacient, parteneriat cu autoritățile naționale în sănătate și colaborare cu partenerii de dezvoltare.


[...]

Dr. Adrian Udrea

Președintele Asociației Naționale a Oncologilor Privați din România și Director Medical al Clinicii Medisprof din Cluj-Napoca / ROMÂNIA

Speaker / Educat la Cluj și la Rouen, Franța / Premiat de Quintiles în 2014 pentru “contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”


[...]

Ilaria Giannico

Secretar General, UEHP – European Union of Private Hospitals / BELGIA

Speaker / UEHP – European Union of Private Hospitals reprezintă interesele spitalelor private din Europa


[...]

Marcelo Bortman

Senior Public Health Specialist, Banca Mondială, Washington, SUA

Speaker / Task Team Leader al Proiectului de Reformă în Sănătate al Băncii Mondiale, în curs de derulare cu Guvernul României


[...]

Andrew Corbett-Nolan

CEO, The Good Governance Institute (GGI) / Director, Governance Office, The European Society for Quality in Healthcare / UK

Speaker / Conduce The Good Governance Institute (GGI), care oferă suport și consultanță managerilor din domeniul sănătății, promovând buna guvernanță și calitatea managementului medical. Este implicat în cele mai complexe proiecte de dezvoltare ale GGI, pentru buna guvernanță în sistemele de sănătate din Europa.


[...]

Prof. Dr. Zlatitsa Petrova

CEO, Executive Agency "Medical Audit" EAMA, Ministerul Sănătății din BULGARIA

Speaker / Prof. Dr. Zlatitsa Petrova coordonează Agenția Guvernamentală din cadrul Ministerului Sănătății care monitorizează activitatea furnizorilor de servicii medicale din Bulgaria și calitatea acestor servicii.


[...]

Hans Hofstraat

Vicepreședinte Philips Research

Speaker și Master Partner / “Dr. Hans Hofstraat este Vice-președintele Philips Research. În calitate de Innovation Program Manager și membru al CTO Management Team al Philips Royal, are ca obiectiv dezoltarea programelor de inovație. Una dintre ariile principale de responsabilitate este dezvoltarea portofoliului Philips în oncologie, inclusiv prin conturarea de parteneriate strategice în domeniul sănătății la nivel global și prin acoordarea strategiei de inovare deschisă pe care se bazează programul de cercetare al Philips.”


[...]

Dr. Beata Jagielska

Președinte, Coaliția pentru Medicină Personalizată din POLONIA

Speaker / Dr. Beata Jagielska este Vicepreședinte al Institutului Oncologic “Maria Sklodowska-Curie” din Varșovia


[...]

Grig Coica

Administrator MEDIST – distribuitor exclusiv Accuray în România

Speaker și Partener / “MEDIST este alături de cei care doresc să facă o schimbare în România, oferind bolnavilor oncologici o viața mai bună, o șansă mai mare de vindecare prin accesul la tratamente de radioterapie și radiochirurgie de cea mai înaltă calitate. Soluțiile inovatoare pe care le oferim pot schimba calitatea vieții pacienților cu cancer.”


[...]

Dr. Andreea Moldovan

Medic Primar Boli Infecţioase, Spitalul Sf. Constantin din Brașov, ROMANIA

Speaker / Doctor în Științe Medicale și Medic Primar Boli Infecţioase, Departamentul pentru Controlul Calității, Spitalul Sf. Constantin din Brașov, care a primit titlul de “Cel mai Curat Spital din Europa”.

 


[...]

Ramona Ivan

Director, Direcţia Relaţii Externe şi Finanţări Structurale, CEC BANK

Speaker și Partener / “Ramona Ivan are o experienţă de peste 20 ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank.”


[...]

Cristina Secu

Business Development Manager - Healthcare Solutions, TELEKOM România

Speaker și Partener / Din martie 2017, Cristina Secu este Business Development Manager – Healthcare Solutions, în cadrul Diviziei Vânzări Clienți Mari & ICT România. A început cariera în Telekom în domeniul vânzărilor în octombrie 2008, ascensiunea în companie având o trecere ambițioasă de la segmentul de clienți rezidențiali, la cel de clienți business.


[...]

Speakeri 2016

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR)

Chairman și Invitat Special
ROMÂNIA


“Calitatea actului medical este dependentă în primul rând de respectul principiilor perene ale practicii profesiei medicale:competența, conștiința, respectul autonomiei pacientului, respectul confidențialității, independența profesională, iubirea de profesie, iubirea aproapelui, disponibilitatea necondiționată.
Colegiul Medicilor din România este un organism profesional,apolitic, fără scop lucrativ, de drept public, cu responsabilități în domeniul autorizării, controlului și supravegherii exercitării profesiei de medic ca profesie liberală, de practică publică autorizată. Colegiul Medicilor din România are autonomie instituțională în domeniul său de competență, normativ și jurisdicțional profesional și își exercită atribuțiile fără să existe posibilitatea vreunei imixtiuni din afara structurii sale. Colegiul Medicilor din România cuprinde toți medicii din România. “/ www.cmr.ro


[...]

Prof. Dr. Guido Adler

Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg

Invitat Special și Keynote Speaker
GERMANIA


“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știinţă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg. Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali, liderii din sănătate și cu ceilalți invitați ai evenimentului.”

/ www.heidelberg-university-hospital.com


[...]

Prof. Dr. Juliusz Jakubaszko

Director pentru Europa al Federației Internaționale pentru Medicină de Urgență

Invitat și Keynote Speaker
POLONIA


“Profesor şi Preşedinte al Bydgoszcz Collegium Medicum, Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun, Polonia. Fost Preşedinte al Departamentului de Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii de Medicină din Polonia. Preşedinte al Societăţii Poloneze pentru Medicină de Urgenţă. Membru al Consiliului Federației Internaționale de Medicină de Urgență (IFEM). Ambasador al Europei la IFEM. Medic de Urgenţă, medic primar ATI. Membru Fondator şi Preşedinte al Societăţii Poloneze pentru Medicină de Urgenţă (din 1999). Este recunoscut pe planinternațional ca un pionier al medicinei de urgență în Polonia și Europa Centrală și de Est. Este Membru Fondator al Clubului Leuven (1992) şi al Societăţii Europene de Medicină de Urgenţă (1994). Din 1994 până în 2002 a fost Vicepreședinte al EuSEM. Până în prezent – Membru al Consiliului EuSEM. Primul Membru Internațional de Onoare al Societății Irlandeze de Medicină de Urgență. Membru de Onoare al ACEP, AAEM și EuSEM. Consultant Național al Ministerului în Medicina de Urgență pentru Polonia (1999 – 2013). Prof. Jakubaszko este un om de știință și profesor universitar recunoscut în domeniile anestezie, terapie intensivă şi medicină de urgenţă.” / www.ifem.cc


[...]

Usman Khan

Director, The European Health Management Association (EHMA)

Invitat și Speaker
BELGIA


“În prezent, Usman este Directorul General al Modus Europa, o organizaţie ce oferă consultanţă privind chestiunile de politică publică europeană și întreprinde studii de economie și politică care se axează, în mod special, asupra serviciilor medicale și sociale. Usman are o experienţă de peste douăzeci de ani în politică publică și management. Acesta a ocupat funcția de Director al Consiliilor de Administraţie în diverse organizaţii publice, private și non-profit şi are experiență în conducerea unor proiecte semnificative de gestionare a modificărilor derulate în mai multe țări. Usman deține, în prezent, o funcţie neexecutivă în cadrul NHS şi este Lector în Politica şi Gestionarea Sănătăţii la Universitatea George Washington. Activă din anul 1982, Asociația Europeană de Management în Sănătate (EHMA) este o organizație non-profit, deschisă tuturor celor implicați în îmbunătățirea sănătății și serviciilor medicale. Atenția noastră este îndreptată asupra capacităților de management al sănătății, precum și asupra sprijinirii implementării cu succes a politicilor de sănătate și practică, pentru a face o diferență reală în viețile celor 500 de milioane de cetățeni europeni. EHMA este singura organizație din Europa care reuneşte manageri, profesionişti, factori de decizie, cercetători și educatori în domeniul sănătăţi. EHMA oferă o platformă în care dovezile, provocările și experiența sunt valorificate și se organizează dezbateri complexe pe teme actuale. Cu un secretariat localizat în inima Europei, EHMA îşi maximizează impactul prin plasarea celor 130 de membri ai săi în 38 de țări, în centrul activităţii sale.” /www.ehma.org


[...]

Dr. Jim Gray

Redactor Șef, The Journal of Hospital Infection, Healthcare Infection Society

Invitat și Speaker
MAREA BRITANIE


“Jim Gray este Microbiolog Consultant şi Medic specializat în Controlul Infecţiilor la Spitalele pentru Copii şi Femei din Birmingham, Anglia, încă din 1995. Acesta este şi redactor-șef al The Journal of Hospital Infection, jurnalul oficial al Societăţii Împotriva Infecţiilor (HIS). Jim deţine roluri editoriale şi la International Journal of Antimicrobial Agents şi Journal of Pediatric Infectious Diseases. Jim a lucrat în cadrul mai multor proiecte NICE (Institutul Național pentru Excelenţă în Sănătate şi Îngrijire Medicală), fiind implicat inclusiv în proiectul Orientări Clinice și Evaluarea Testelor de Diagnostic. Este consilier pentru Colecţia Naţională Britanică de Formule pentru Copii (BNF-C) și a făcut pare din mai multe comitete naționale referitoare la bolile infecțioase pediatrice și la tratamentul cu antibiotice. Interesele sale clinice şi de cercetare includ studii privind precizia testelor de diagnosticare, rolul laboratoarelor în sprijinirea unor servicii medicale sigure şi eficiente, administrarea de antibiotice și prevenirea și controlul infecțiilor.” / www.his.org.uk


[...]

Prof. dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Prof. Dr. Mircea Cinteză este Președintele Comisiei de Cardiologie a Colegiului Medicilor din România. Este Doctor în Științe Medicale, șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Director științific al Spitalului Monza (sursa foto). Prof. Dr. Mircea Cinteză are o vastă experiență profesională, managerială, didactică și științifică.“ /www.umf.ro


[...]

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu

Medic Șef UPU, Spitalul Judeţean "Sf. Spiridon" și Coordonator SMURD Iaşi

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Prof. Dr. Diana Cimpoeșu este Președintele Comisiei de Medicină de Urgență a Colegiului Medicilor din România. Este profesor universitar, disciplina Medicină de Urgență, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Medic Șef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență “Sf. Spiridon” și Coordonator SMURD Iaşi.” / www.umf.ro


[...]

Dr. Vasile Cepoi

Preşedinte - Secretar de Stat, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS)

Invitat și Speaker 
ROMÂNIA


“Misiunea ANMCS este să determine asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului prin modificarea culturii organizațiilor din sănătate, standardizare, evaluarea serviciilor de sănătate și acreditarea unităților sanitare.” / www.anmcs.gov.ro


[...]

Alexandru Popescu

CEO Phillips South East Europe

Invitat și Master Partner 
ROMÂNIA


“Beneficiile pentru societate generate de servicii medicale înalt calitative, accesibile și eficiente sunt semnificative, atât pe termen scurt, cât și pentru viitorul nostru. În contextul identificării unor tendințe relevante, precum creșterea speranței de viață, dar și a numărului persoanelor care dezvoltă boli cronice, sistemele naționale de sănătate din întreaga lume, inclusiv din România, se vor confrunta din ce în ce mai mult cu provocări. Așadar, pentru a oferi oamenilor un mediu în care să se bucure de o viață sănătoasă mai mult timp este nevoie de colaborare la nivelul întregului ecosistem al sănătății. Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Îmbinând expertiza clinică cu cea pentru produsele de larg consum, facilităm un stil de viață sănătos, prevenție, diagnosticare și tratament eficiente, precum și recuperare și îngrijire la domiciliu a oamenilor, pentru ca aceștia să se bucure din nou de un stil de viață sănătos. Abordarea noastră în domeniul sănătății este una integrată, prin soluții dezvoltate pentru și împreună cu partenerii noștri. Astfel, sprijinim pacienții, specialiștii și furnizorii de servicii medicale pentru creșterea calității actului medical, în spital și la domiciliu. Viziunea proiectului ROHO – Convenția Română a Spitalelor este similară cu a noastră și suntem încântați să fim partenerul principal al acestui eveniment.” / www.philips.ro


[...]

Dr. Youssef Tammam

Secretar General al Thoracic Mediterranean Society și Profesor Asociat. “Visiting Professor” Intermedicas.

Invitat și Speaker
ITALIA


“Bolile congenitale de inimă sunt cele mai frecvente cazuri care duc la moarte dintre toate bolile congenitale. În 1970 bolile infecţioase, 2000 bolile perinatale -69% (bolile congenitale de inima 30%). Bolile congenitale în ţările în curs de dezvoltare: sunt între 2 şi 6 milioane de copii care aşteaptă pentru o intervenţie chirurgicală; în acelaşi timp, 1,5 milioane de cazuri noi apar în fiecare an. Boala congenitală de inimă este o problemă la nivel modial şi o prioritate pentru multe ţări. Conform statisticilor mondiale de sănătate din 2008: • 9 milioane de copii mor în fiecare an, dintre care 3,5 mil mor în primele 28 de zile de viaţă – 260 de mii de nou-născuţi mor din cauza anomaliilor congenitale – 130 de mii din cauza bolilor la inimă. • Mai mult de 7-9 mil de copii sunt născuţi cu afecţiuni congenitale grave în fiecare an: defecte congenitale la inimă, defecte de tub neural, sindromnul Down. Cu o expertiză de peste 30 de ani în chirurgia cardiacă, Dr. Tammam Youseff a operat cu succes peste 600 de pacienţi adulţi şi peste 1.000 de cazuri de copii şi nou-născuţi cu malformaţii cardiace severe. Activitatea sa este legată de centre medicale de referință din Italia (San Donato), Siria, România (Institutul Fundeni, spitalul Marie Curie), Barcelona şi Monte Carlo pentru cazuri complexe de chirurgie cardiovasculară. Secretar General al Mediterranean Thoracic Society, Dr. Tammam Youssef a prezidat peste 15 congrese naționale și internaționale de chirurgie cardiacă şi este unul dintre membrii programului Visiting Professors al clinicii Intermedicas din Bucureşti. Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internaţională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienţii pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internaţională în diferite practici medicale. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas


[...]

As. Ramona Marincaș

Director de îngrijiri, Spitalul Județean de Urgență Zalău

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Director de îngrijiri, Spitalul Județean de Urgență Zalău. Ramona Marincaș a fost recent nominalizată la premiile Infection Prevention Society (IPS) din Marea Britanie, la categoria Practicianul anului 2016, pentru activitatea de prevenire a infecțiilor intraspitalicești.” / www.spitalbuzau.ro


[...]

Holly McLaren

Director în cadrul Philips Healthcare Transformation Services

Invitat și Speaker 
MAREA BRITANIE


Dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă – o perspectivă regională. “Holly McLaren este Director în cadrul Philips Healthcare Transformation Services. Holly şi-a început cariera ca asistentă medicală în Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) după o carieră în management operațional în 2000, şi-a finalizat studiile la Imperial College din Londra şi a început o carieră în consultanţă. Astăzi, Holly susține liderii ministerelor și spitalelor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. De-a lungul ultimilor ani, Holly s-a axat din ce în ce mai mult pe terapie intensivă şi medicină de urgență, domenii pe care se pune accentul la nivel global, mai ales în ţările cu medicină socializată. Echipa HTS respectă teme comune și identifică soluții inteligente; barierele pentru schimbare, opțiunile de soluţionare și programele pentru furnizarea schimbărilor necesare. Acestea variază de la soluţii noi “la cheie” la modificări minore în procedurile clinicii. Philips este o companie de tehnologie în domeniul sănătăţii a cărei misiuni este de a îmbunătăţi viaţa oamenilor pe întreg spectrul de sănătate, ceea ce noi numim ”health continuum” – de la stil de viaţă sănătos, prevenţie, diagnosticare, tratament şi îngrijire la domiciliu. Înbinând expertiza clinică cu cea în domeniul produselor destinate consumatorilor, Philips oferă soluţii integrate care facilitează o calitată mai ridicată a vieții, precum și rezultate clinice mai bune. Împreună cu partenerii săi, Philips își propune să transforme modul în care serviciile de sănătate sunt furnizate și percepute. Compania este lider în imagistică medicală, în terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu.” /www.philips.ro


[...]

Marinela Mihalcea

Head of Retail, UniCredit Leasing

Speaker și Partener Financiar
ROMÂNIA


Soluţii de finanţare pentru investiţii medicale de la UniCredit Leasing “Voi prezenta în cadrul evenimentului soluţii de finanţare pentru investiţii medicale în România. Avantaje noastre: – certificarea originii produselor – know-how în domeniu – durata scurtă de timp pentru procesarea documentelor şi aprobarea finanţării – flexibilitate în luarea deciziilor – finanţare avantajoasă şi ofertă personalizată – consultanţă şi suport tehnic permanent Ce finanţăm? – toată gama de echipamente medicale şi, în cazul proiectelor de anvergură, chiar achiziţia de spaţiu, dar numai în pachet cu finanţarea de echipamente medicale Misiunea noastră: – ne asumăm o responsabilitate primordială faţă de medicii români, de pacienţi şi faţă de calitatea actului medical. Doamna Marinela Mihalcea, Head of Retail UniCredit Leasing, şi-a început cariera în UniCredit Leasing în 2006 şi de aproape 3 ani conduce divizia de retail a leaderului industriei de leasing. UniCredit Leasing Corporation IFN SA este liderul pieţei autohtone de leasing. Compania face din parte grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing, oferind o paletă completă de servicii și produse financiare clienţilor săi. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. oferă finanţare prin contracte de leasing financiar şi operaţional, cu o durată medie cuprinsă între 12 şi 60 luni, în următoarele domenii: leasing de echipamente industriale, leasing de autovehicule, leasing imobiliar, leasing de tip “sale and lease back” (vânzare cu răscumpărare prin leasing) şi leasing public. Pe lângă servicii adiţionale acestor mari domenii de leasing, UniCredit Leasing Corporation pune la dispoziţie şi brokerajul în asigurări, prin intermediul companiei afiliate, UniCredit Insurance Broker. De asemenea, compania UniCredit Leasing Fleet Management oferă leasing operaţional precum şi serviciul de gestionare a flotelor de autovehicule. Grupul internaţional UniCredit are în prezent peste 147.000 de angajaţi și 8.700 de sucursale. Cu o puternică identitate europeană, UniCredit este fidel orientării către o prezenţă solidă și o poziţie strategică în Europa Centrală și de Est.” /www.unicredit.ro


[...]

Dr. Ştefăniţă Dima

Președintele Comitetului Europei Centrale și de Est din cadrul ESMINT

Speaker și Invitat
ROMÂNIA


Medic primar radiologie si imagistică medicală. Competență de neuroradiologie intervențională dobândită la Universitatea Paris 5, Franța. Doctor în Medicină. Coordonator național al Clinicilor de Medicină Intervențională MedLife. Președintele Comitetului Europei Centrale și de Est din cadrul ESMINT.


[...]

Iulia Oprea

Healthcare Manager Cluster Central RME, Linde Healthcare România

Speaker și Partener
ROMÂNIA


Soluțiile inteligente prind contur – Linde QI services “Aș dori să prezint importanța pe care o are, pentru o clinică medicală, livrarea fără sincope și în siguranță, a gazului medical adecvat, oriunde și oricând pacientul are nevoie de el. Astfel este nevoie de echipamente adecvate care să asigure acuratețe, continuitate și calitatea gazului medicinal. Personalul furnizorului acestor servicii trebuie să fie instruit și să aibă competențele necesare. Echipamentele trebuie să fie dimensionate corect, monitorizate continuu și întreținute corespunzător pentru a furniza gazul medicinal potrivit. Iulia Oprea – Director Healthcare Cluster Central RME (România, Ungaria, Grecia, Cipru). Experiența profesională: începând cu iunie 2015 – Director Healthcare Cluster Central RME (Romania, Hungary, Turkey, Greece, Cyprus), Linde Gas; 2012 – 2015 Director Healthcare, Linde Gaz România; 2009 – 2011 Director department instituții medicale, Linde Gaz Romania. Studii: 2005 – 2007: Facultatea de Medicină Veterinară, București; Master – Igiena și controlul produselor de origine animală și sănătate publică; 1991–1996: Universitatea Politehnică București, Inginerie biochimică, Facultatea de Chimie Industrială.
Linde Healthcare, parte a Linde Group, are peste 50 de ani de experiență în proiectarea și instalarea sistemelor de fluide medicale. Linde Healthcare acționează la nivel global în vederea îmbunătățirii calității și siguranței în acest domeniu. Departamentul de Healthcare al Linde Gaz România, oferă produse, servicii, soluții privind terapiile bazate pe gaze medicale, spitalelor, clinicilor, serviciilor de ambulanță, cabinetelor stomatologice precum și servicii de îngrijire la domiciliu a pacienților cu afecțiuni în sfera aparatului respirator. Sunt multe exemple de situații clinice în care pacienții sunt diagnosticați sau tratați cu ajutorul gazelor medicale. În prezent Linde Healthcare oferă soluții pentru oxigenoterapie, terapia cu aerosoli, anestezie, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), apneea în somn sau terapia durerii.” /www.linde-healthcare.ro


[...]

Prof. Dr. Horst Weißsieker

Expert european, Asociația Română pentru Prevenirea, Studiul și Controlul Contaminării (RACC)

Speaker și Partener
GERMANIA


Experiența Germană pentru un spital sustenabil. Cooperarea cu RACC. “Sustenabilitatea în proiectarea, construcția si funcționarea spitalelor este o necesitate absolută, care permite crearea unui echilibru între cerințele economice, sociale și de mediu. Nu numai pentru a salva viața și sănătatea pacienților, dar și pentru a crește calitatea funcționării spitalelor și pentru a salva o cantitate enormă de bani. Prin urmare, standardul VDI 5800 pentru spitale precizează cerințele pentru protecția mediului, eficiență, calitate, igienă și siguranță. Numai în Germania sunt raportate 1 milion de cazuri de infecții nosocomiale, plus cel puțin 500.000 de cazuri de malpraxis medical. Prof. Dr. Horst Weißsieker este președintele comitetului tehnic al VDI 5800 “Sustainable Hospital” și vicepreședinte al comitetului VDI 2083 “Cleanrooms”. Este expert legal în domeniul controlului contaminării, participând la cazurile din instanță, și lucrează ca și consultant și mediator pentru instituții ale statului și companii private. Cu mai mult de 30 de ani de experiență în proiectare și construcţii, a lucrat la nivel mondial în toate tipurile de proiecte în domeniul igienei și al controlului contaminării. Asociația Română pentru Prevenirea, Studiul și Controlul Contaminării (RACC) a fost înființată în August 2008. RACC este persoană juridică română de drept privat, independentă și non guvernamentală, apolitică și non profit, cu caracter profesional. RACC este membru al ICCCS – International Confederation of Contamination Control Societies și al ICEB – International Cleanroom Education Board. Asociația colaborează cu Asociația Inginerilor Germani VDI și cu experți internaționali în domeniul controlului contaminării.” /racc.com.ro


[...]