ROHO - Romanian Hospital Convention

- aparitii în mass-media -

AGERPRES - "Tema ediţiei 2018 a Convenţiei Române a Spitalelor ROHO este inovaţie şi reputaţie"

https://www.agerpres.ro/ots/2018/11/19/inovatie-si-reputatie-tema-editiei-2018-a-conventiei-romane-a-spitalelor-roho--638878

www.agerpres.ro

[...]

MEDIAFAX - "Convenţia Română a Spitalelor ROHO, reuneşte anual la Bucureşti specialişti din sănătate de pe trei continente"

https://www.mediafax.ro/comunicate/inovatie-si-reputatie-tema-editiei-2018-a-conventiei-romane-a-spitalelor-roho-17670137

www.mediafax.ro

[...]

NEWS.RO - "Inovaţie şi reputaţie, tema ediţiei 2018 a Convenţiei Române a Spitalelor ROHO"

https://www.news.ro/comunicate/comunicat-de-presa-inovatie-si-reputatie-tema-editiei-2018-a-conventiei-romane-a-spitalelor-roho-18666695

www.news.ro

[...]

RADOR - "Convenţia Română a Spitalelor ROHO va avea loc pe 22 și 23 noiembrie la București"

http://www.rador.ro/2018/11/20/inovatie-si-reputatie-tema-editiei-2018-a-conventiei-romane-a-spitalelor-roho/

www.rador.ro

[...]

PRO TV

https://www.youtube.com/watch?v=cx4TF78LgA8

Interviu cu prof. univ. dr. Jaroslaw J. Fedorowski realizat de PRO TV în cadrul Convenției Române a Spitalelor care a avut loc pe 9 octombrie, Radisson Blu Hotel (5*), București.

Forumul a reunit și în acest an peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale din România, speakeri invitați și specialiști internaționali din 15 țări, alături de companii cu soluții pentru creșterea calității actului medical.

[...]

DIGI 24

https://www.youtube.com/watch?v=3wf79lJmDYI

Reportaj realizat de DIGI 24 în cadrul Convenției Române a Spitalelor care a avut loc pe 9 octombrie, Radisson Blu Hotel (5*), București.

Forumul a reunit și în acest an peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale din România, speakeri invitați și specialiști internaționali din 15 țări, alături de companii cu soluții pentru creșterea calității actului medical.

[...]

B1 TV

http://www.b1.ro/stiri/economic/dr-gheorghe-borcean-apare-o-medicina-defensiva-bazata-pe-protocoale-de-diagnostic-care-aduce-costuri-mari-165619.html

Dr. Gheorghe Borcean: Apare o medicină defensivă, bazată pe protocoale de diagnostic, care aduce costuri mari

Medicina bazată pe evidențe face statistică și spune că din 1.500 de pacienți cu o anumită boală, 1.289 au răspuns pozitiv la tratamentul cu medicamentul cutare. Foarte bine (...). Dar ceilalți peste 200 nu sunt oameni, nu sunt pacienții noștri? Ei nu trebuie să primească terapia adecvată lor? Nu este cu fiabilitate sută la sută medicina bazată pe evidențe și atunci se naște încetișor (...) medicina centrată pe pacient", a mai spus el.

[...]

ROMANIA TV

http://www.romaniatv.net/apare-o-medicina-defensiva-bazata-pe-protocoale-dr-gheorghe-borcean-ministerul-sanatatii-a-ajuns_321025.html

Medicina defensivă, bazată pe protocoale de diagnostic și ghiduri terapeutice, induce costuri și duce la frânarea progresului medicinei, a declarat, joi, președintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean, prezent la deschiderea oficială a Convenției Române a Spitalelor - ROHO 2016.

"Există o piață de servicii medicale, cum se vorbește astăzi. Piața impune două noțiuni: cererea și oferta. Nu există cerere de sânge, de moarte și de suferință, ca tu să poți să vii cu oferte de servicii. Există boală și sănătate. Noi am lucrat într-un spirit clar, de ani de zile, așa am învățat și așa îi învățăm pe colegii noștri mai tineri (...) după principiile: necesar și suficient în tratamente, fără să scoatem din mintea noastră (...) și latura economică", a adăugat el.

[...]

AGERPRES

http://www.agerpres.ro/sanatate/2016/08/08/prof-dr-guido-adler-la-conventia-romana-a-spitalelor-de-la-bucuresti-12-36-07

Prof. dr. Guido Adler, CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va participa, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 - Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, acest eveniment dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, medici, specialiști internaționali și vorbitori din mai multe țări.

În cadrul evenimentului, Guido Adler, director medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va vorbi despre managementul calității și al riscului.

"Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66.000 de pacienți spitalizați și 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienți, știință pentru pacienți și împărtășirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg", spune prof. dr. Guido Adler.

El precizează că va pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului.

"Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 — Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăși idei și de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate", mai afirmă Guido Adler.

ROHO 2016 este un proiect creat de Boro PR & Communication, cu participarea Colegiului Medicilor din România, European Health Management Association și Healthcare Infection Society.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

[...]

TELEVIZIUNEA MEDICALĂ

http://www.televiziunea-medicala.ro/prof-dr-guido-adler-despre-managementul-calitatii-si-al-riscului-studiu-de-caz-spitalul-universitar-heidelberg/

Prof. Dr. Guido Adler va participa in calitate de Keynote Speaker, pe 19 si 20 octombrie, la Bucuresti, la ROHO 2016 – Conventia Romana a Spitalelor, un eveniment care isi propune sa prezinte exemple de buna practica din activitatea clinica si de management medical, impreuna cu solutii pentru imbunatatirea calitatii actului medical.

Evenimentul dedicat calitatii actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sanatate si ai principalelor specialitati medicale, medici, specialisti internationali si speakeri din mai multe tari.

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, impreuna cu Facultatea sa de Medicina, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa.

In 2015 am avut 66000 de pacienti spitalizati si 1,3 milioane in ambulatoriu.

Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: ingrijire medicala optima pentru pacienti, stiinta pentru pacienti si impartasirea de cunostinte medicale in cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.

Voi pune in special accent pe eforturile depuse si progresele inregistrate in managementul calitatii si al riscului. Minimizarea riscurilor, protectia pacientilor si a personalului medical, cu o valoare reala si cu posibile pierderi financiare, reprezinta provocari majore pentru managementul spitalului.

ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention 2016 reprezinta o mare oportunitate de a impartasi idei si de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali si cu liderii din sanatate” – Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical si CEO al Spitalului Universitar Heidelberg.

[...]

REVISTA GALENUS

https://www.revistagalenus.ro/ultima-ora/23675-prof-dr-guido-adler-unul-dintre-speakerii-din-cadrul-conventiei-romane-a-spitalelor-roho-2016.html

Convenția Română a Spitalelor (ROHO) este un eveniment ambițios care își propune să pună în lumină calitatea actului medical, a managementului medical prin exemple de bună practică medicală din activitatea clinică, de asistență și de îngrijire medicală. Importanța proiectului este dovedită de cei peste 300 de invitați, medici români de renume, lideri și manageri cu programe remarcabile în domeniul sănătății, participanți și speakeri din Europa, America și Asia, promotori de noi tehnologii și soluții pentru sectorul medical. Evenimentul din acest an va avea loc în București în zilele de 19 şi 20 octombrie.

Speakeri de prestigiu vor prezenta studii de caz despre bunele practici medicale din România și din străinătate

Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, şi-a confirmat prezența în calitate de Keynote Speaker în cele două zile de desfășurare a ROHO 2016. Studiul pe care îl va prezenta privește managementul calității și al riscului în spitalul pe care domnia sa îl conduce. „Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66 000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știinţă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg. ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate” – Prof. Dr. Guido Adler.

Text: Andreea Bunea

[...]

ROMEDIC

http://www.romedic.ro/conventia-romana-a-spitalelor-0N58762

ROHO – Convenția Română a Spitalelor sau Romanian Hospital Convention este un proiect de comunicare dedicat calității actului medical, exemplelor de bună practică medicală, din activitatea clinică, de asistență și de îngrijiri, de furnizare a serviciilor medicale și de management medical.

Evenimentul dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de invitați, medici români recunoscuți pentru activitatea lor recentă, lideri și manageri din sănătate cu proiecte reprezentative, invitați și speakeri internaționali din Europa, America și Asia, furnizori de soluții și de tehnologii pentru domeniul medical.

Prof. Dr. Guido Adler va participa în calitate de Keynote Speaker, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.


Prof. Dr. Guido Adler, despre managementul calității și al riscului. Studiu de caz: Spitalul Universitar Heidelberg

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa.
În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu.
Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știintă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.
Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului.
ROHO 2016 - Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate.” - Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg.

Mai multe informații puteți găsi pe www.roho.com.ro și www.facebook.com/SpatiulMedical.

[...]

MEDIAFAX

http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=11548

Cea de-a doua ediție ROHO, amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical, va reuni și în acest an peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale din România, speakeri invitați și specialiști internaționali din 15 țări, alături de companii cu soluții pentru creșterea calității actului medical.

Evenimentul va avea loc pe 5 octombrie 2017, la Radisson Blu Hotel din București.

Convenția promovează exemple de succes și bune practici din activitatea clinică și de management medical, abordează provocările actuale din domeniul sănătății în context european, prezintă modele de succes și inovații pentru creșterea calității actului medical.

Programul ROHO 2017 cuprinde o amplă serie de conferințe tematice, o dezbatere internațională despre sistemele medicale din regiune și o expoziție specializată dedicată noilor tehnologii din domeniul medical.

Dintre speakeri internaționali ai ediției 2017 - lista invitalor este în curs de actualizare:

Dr. Bjørn Erikstein, CEO al Spitalului Universitar OSLO, cel mai mare spital din Scandinavia, cu peste 25000 de angajați, va vorbi la ROHO 2017 despre provocările recente, despre proiectele de viitor ale Spitalului Universitar Oslo și despre modelul norvegian, în calitate de Keynote Speaker.

Hans Erik Henriksen este CEO Healthcare DENMARK, un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei. Hans Erik Henriksen are un background internațional important în e-Health și va vorbi în cadrul Convenției despre rolul e-health în creșterea calității actului medical, despre importanța parteneriatului public-privat în cadrul unui sistem medical performant și despre modelul danez.

[...]

RADOR

http://www.rador.ro/2017/06/15/managerul-celui-mai-mare-spital-din-scandivania-la-bucuresti-in-octombrie/

Dr. Bjørn Erikstein este CEO al Spitalului Universitar OSLO, cel mai mare spital din Scandinavia, cu peste 25000 de angajați. Dr. Erikstein va vorbi despre provocările sale recente și despre proiecte de viitor ale Spitalului Universitar Oslo, în calitate de Keynote Speaker, la ROHO 2017 – Convenția Română a Spitalelor, care va avea loc pe 5 octombrie, la Radisson Blu Hotel din București.

Cea de-a doua ediție ROHO, amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical, va reuni peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri de spitale din toată țara, alături de speakeri și specialiști internaționali din mai multe țări. Convenția promovează exemple de succes și bune practici din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru creșterea calității actului medical.

[...]

MEDICAL MANAGER

http://www.medicalmanager.ro/articol.php?id=20802

Prof. dr. Guido Adler, CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va participa, pe 19 şi 20 octombrie, la Bucureşti, la ROHO 2016 - Convenţia Română a Spitalelor, un eveniment care îşi propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică şi de management medical, împreună cu soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical.
Acest eveniment dedicat calităţii actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate şi ai principalelor specialităţi medicale, medici, specialişti internaţionali şi vorbitori din mai multe ţări. În cadrul evenimentului, Guido Adler, director medical şi CEO al Spitalului Universitar Heidelberg, va vorbi despre managementul calităţii şi al riscului.

"Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66.000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, ştiinţă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoştinţe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg", spune prof. dr. Guido Adler.

El precizează că va pune în special accent pe eforturile depuse şi progresele înregistrate în managementul calităţii şi al riscului. "Minimizarea riscurilor, protecţia pacienţilor şi a personalului medical, cu o valoare reală şi cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 - Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali şi cu liderii din sănătate", mai afirmă Guido Adler.

ROHO 2016 este un proiect creat de Boro PR & Communication, cu participarea Colegiului Medicilor din România, European Health Management Association şi Healthcare Infection Society. AGERPRES

[...]

WALL STREET

https://comunicate.wall-street.ro/roho-2017-eveniment-international-dedicat-calitatii-actului-medical-la-bucuresti-536

Cea de-a doua ediție ROHO, amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical, va reuni și în acest an peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale din România, speakeri invitați și specialiști internaționali din 15 țări, alături de companii cu soluții pentru creșterea calității actului medical.

Evenimentul va avea loc pe 5 octombrie 2017, la Radisson Blu Hotel din București.

Convenția promovează exemple de succes și bune practici din activitatea clinică și de management medical, abordează provocările actuale din domeniul sănătății în context european, prezintă modele de succes și inovații pentru creșterea calității actului medical.

[...]

FORMARE MEDICALA

http://www.formaremedicala.ro/medicina-defensiva-induce-costuri-si-duce-la-franarea-progresului-medicinei/

Presedintele CMR spune ca medicina defensiva, bazata pe protocoale de diagnostic si ghiduri terapeutice, induce costuri si duce la franarea progresului medicinei.

“Exista o piata de servicii medicale, cum se vorbeste astazi. Piata impune doua notiuni: cererea si oferta. Nu exista cerere de sange, de moarte si de suferinta, ca tu sa poti sa vii cu oferte de servicii. Exista boala si sanatate. Noi am lucrat intr-un spirit clar, de ani de zile, asa am invatat si asa ii invatam pe colegii nostri mai tineri (…) dupa principiile: necesar si suficient in tratamente, fara sa scoatem din mintea noastra (…) si latura economica”, a adaugat el.

[...]

DOCTORUL ZILEI

http://www.doctorulzilei.ro/dr-gheorghe-borcean-valorile-profesiei-medicale-dau-calitatea-actului-medical/

Președintele Colegiului Medicilor din România, chairman și invitat special la ROHO 2016, a vorbit despre calitatea actului medical și viziunea medicului asupra acesteia. El a explicat că medicina defensivă, bazată pe protocoale de diagnostic și ghiduri terapeutice, induce costuri și duce la frânarea progresului medicinei.

Peste 300 de invitați, medici români recunoscuți pentru activitatea lor recentă, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, manageri cu proiecte reprezentative, directori medicali și șefi de secții clinice, invitați și speakeri internaționali din Europa, America și Asia, furnizori de soluții și de tehnologii pentru domeniul medical, au particiat, la sfârșitul luinii octombrie, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor. Evenimentul, care a fost organizat de BORO Pr & Communication, cu participarea Colegiului Medicilor din România, European Health Management Association și Healthcare Infection Society, și-a propus să prezinte bune practici medicale, exemple de succes și soluții pentru calitatea actului medical. Master Partner ROHO 2016 a fost PHILIPS România, iar Doctorul zilei – partener media al acestui eveniment.

[...]

MEDICAL NET

http://medicalnet.ro/prof-dr-guido-adler-despre-managementul-calitatii-si-al-riscului-studiu-de-caz-spitalul-universitar-heidelberg/9704/

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu.

Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știintă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.

Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului.

ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate” – Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg.

Prof. Dr. Guido Adler va participa în calitate de Keynote Speaker, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Evenimentul dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, medici, specialiști internaționali și speakeri din mai multe țări.

Mai multe pe www.roho.com.ro și www.facebook.com/SpatiulMedical
#calitateaactuluimedical #roho2016
Un proiect creat de BORO PR & COMMUNICATION, cu participarea COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA, EUROPEAN HEALTH MANAGEMENT ASSOCIATION și HEALTHCARE INFECTION SOCIETY.
Master Partner ROHO 2016: PHILIPS România.

[...]

GHID CABINET

http://www.ghidcabinet.ro/2016/08/prof-dr-guido-adler-despre-managementul-calitatii-si-al-riscului-studiu-de-caz-spitalul-universitar-heidelberg/

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa.

În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu.

Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știintă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.

Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului.

ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate” – Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg.

Prof. Dr. Guido Adler va participa în calitate de Keynote Speaker, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Evenimentul dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, medici, specialiști internaționali și speakeri din mai multe țări.

Mai multe pe www.roho.com.ro și www.facebook.com/SpatiulMedical

#calitateaactuluimedical #roho2016

Un proiect creat de BORO PR & COMMUNICATION, cu participarea COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA, EUROPEAN HEALTH MANAGEMENT ASSOCIATION și HEALTHCARE INFECTION SOCIETY.

Master Partner ROHO 2016: PHILIPS România.

Sursa: Boro Communication, Foto: Boro Communication.

[...]

TELEGRAF

http://www.telegrafonline.ro/conventia-romana-a-spitalelor-la-bucuresti

Peste 350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale din România, speakeri invitați și specialiști internaționali din 15 țări, alături de companii cu soluții pentru creșterea calității actului medical, vor participa pe 5 octombrie, la București, la cea de-a doua ediție a Convenției Române a Spitalelor.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul promovează exemple de succes și bune practici din activitatea clinică și de management medical, abordează provocările actuale din domeniul sănătății în context european, prezintă modele de succes și inovații pentru creșterea calității actului medical. Programul ROHO 2017 cuprinde o amplă serie de conferințe tematice, o dezbatere internațională despre sistemele medicale din regiune și o expoziție specializată dedicată noilor tehnologii din domeniul medical. Printre speakerii ediției 2017 se află dr. Bjorn Erikstein, CEO al Spitalului Universitar Oslo, Hans Erik Henriksen - CEO Healthcare Denmark, dr. Ildiko Horvat - vicepreședinte Motesz - Association of Hungarian Medical Societies și profesor la Universitatea Semmelweis din Budapesta, Olga Șchiopu - președintele Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP) și manager general al Spitalului Internațional Medpark din Chișinău, Ilaria Giannico, secretar general UEHP - European Union of Private Hospitals, organizație care reprezintă interesele spitalelor private din Europa.

[...]

EHEALTH ROMANIA

https://ehealthromania.com/calitatea-actului-medical/

350 de directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale de la noi și zeci de specialiști din 15 țări caută soluții să ridice calitatea actului medical la ROHO 2017. Calitatea actului medical în România. 4-5 cuvinte care sună elevat, conceptual, dar dincolo de care sunt salvate sau pierdute vieți. În toamnă, toți cei interesați să transforme conceptul în planuri de acțiune se vor întâlni la cea de-a doua ediție a ROmanianHOspital, ROHO 2017. Și, între modelele de urmat, unele de foarte mare succes sunt bazate pe sănătate digitală (eHealth)

Managerul celui mai mare spital din Scandinavia, Spitalul Universitar Oslo, va prezenta modelul spitalului pe care-l conduce, cum s-a dezvoltat într-o instituție medicală cu peste 25000 de angajați, despre provocările recente și despre proiectele de viitor ale Spitalului Universitar Oslo. Dr. Bjørn Erikstein, va fi Keynote Speaker al evenimentului.

Tot din nordul Europei, vom avea povestea unui reprezentant at tehnologiei care s-a mutat în domeniul exclusiv al sănătății. Hans Erik Henriksen a fost ani buni la IBM responsabil pentru activitățile eHealth iar acum este CEO Healthcare Denmark. Healthcare Denmark este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei. Hans Erik Henriksen are un background internațional important în eHealth și va vorbi în cadrul Convenției despre rolul sănătății digitale în creșterea calității actului medical, despre importanța parteneriatului public-privat în cadrul unui sistem medical performant și despre modelul danez.

Convenția promovează exemple de succes și bune practici din activitatea clinică și de management medical, abordează provocările actuale din domeniul sănătății în context european, prezintă modele de succes și inovații pentru creșterea calității actului medical. Programul ROHO 2017 cuprinde o amplă serie de conferințe tematice, o dezbatere internațională despre sistemele medicale din regiune și o expoziție specializată dedicată noilor tehnologii din domeniul medical.

[...]

INFO-SANATATE

http://www.info-sanatate.ro/

Prof. Dr. Guido Adler vorbeste despre managementul calității și al riscului - Studiu de caz: Spitalul Universitar Heidelberg.

Prof. Dr. Guido Adler va participa în calitate de Keynote Speaker, pe 19 și 20 octombrie, la București, la ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor, un eveniment care își propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică și de management medical, împreună cu soluții pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Evenimentul dedicat calității actului medical va reuni peste 300 de directori medicali, lideri din sănătate și ai principalelor specialități medicale, medici, specialiști internaționali și speakeri din mai multe țări.

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa.

În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu.

Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știintă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.

Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului.

ROHO 2016 - Romanian Hospital Convention 2016 reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali și cu liderii din sănătate” - Prof. Dr. Guido Adler, Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg.

[...]

THE EPOCH TIMES ROMANIA

http://epochtimes-romania.com/news/prof-dr-guido-adler-va-prezenta-exemple-de-buna-practica-la-conventia-romana-a-spitalelor-de-la-bucuresti---250946

Prof. Dr. Guido Adler va participa pe 19 şi 20 octombrie, la Bucureşti, la ROHO 2016 – Convenţia Română a Spitalelor, un eveniment care îşi propune să prezinte exemple de bună practică din activitatea clinică şi de management medical, împreună cu soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical.

“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu.

Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, ştiinţa pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoştinţe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg.

Voi pune în special accent pe eforturile depuse şi progresele înregistrate în managementul calităţii şi al riscului. Minimizarea riscurilor, protecţia pacienţilor şi a personalului medical, cu o valoare reală şi cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului.”

[...]