Participanţi

Feedback al participanților ROHO: directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale publice și private din România, lideri ai specialităților medicale

Torcuato Romero López

Director General, Spitalul Costa del Sol, Spania

Manager Invitat ROHO

”Participarea mea ca Speaker în cadrul ROHO 2018 a fost pe deplin satisfăcătoare. Organizarea convenției a fost foarte bună, iar intervențiilor au fost de calitate, lucru ceea ce a permis cunoașterea realității și a diferitelor linii de lucru ale spitalelor, prin urmare, ale diferitelor țări europene. Am încercat să transmitem realitatea Spitalului Costa del Sol, particularitățile ca spital public, precum și caracteristicile sistemului de sănătate publică din regiunea Andaluziei și Spaniei în ansamblu, care includ accesul universal, finanțarea prin impozite și angajamentul față de calitate. "

[...]

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

[...]

Dr. Simona Mihuțiu

Șef Secție Oncologie, Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, Oradea

Medic Invitat ROHO

”ROHO este o idee excepțională întrucât promovează o abordare multidisciplinară a problemelor existente în sistemele de sănătate, integrând aspectele manageriale necesare rezolvării acestora, precum și amplasarea problematicilor într-un context mai larg, internațional. Evenimentul a încercat să răspundă la întrebări referitoare la problemele sistemelor de sănătate, modul optim de abordare și soluționare, integrarea situației în contextul mai larg, internațional, precum și abordarea de perspectivă. Atât profesioniștii, cât și managerii din sistemul sanitar, prezenți la eveniment, trebuie, în definitiv, să aibă același scop - ameliorarea problemelor existente.”

[...]

Ana Smaranda Rinder

Manager, Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Manager Invitat ROHO

"Am participat la evenimentul Convenția Română a Spitalelor încă de la prima ediție, atrasă fiind de agenda ofertantă și de CV-urile impresionante ale invitaților. Calitatea organizării, ținuta excepțională a invitaților, informațiile împărtășite, precum și oportunitățile de socializare oferite, m-au determinat să particip, cu interes crescut, în fiecare an. Mi-aș dori ca ocazia întâlnirii atâtor manageri de spitale din România, publice și private, să se transforme la viitoarele întâlniri și în șansa de a revigora sau, de ce nu, de a reînființa Asociația Spitalelor din România - ca susținător și apărător a intereselor prestatorilor de servicii medicale spitalicești.”

[...]

Prof. Univ. Dr. Corina Zorilă

Șef Secție Medicină Internă, Spitalul Județean, Arad

Medic Invitat ROHO

”Vă mulţumesc pentru amabila invitaţie de a participa la ROHO 2017 - Convenţia Română a Spitalelor, care s-a desfășurat într-un cadru foarte elegant, potrivit dezbaterilor. Agenda evenimentului a fost foarte densă, și cu teme extrem de actuale din managementul spitalelor, solicitându-ne atenţia și concentrarea. Speakerii români și străini au oferit numeroase informaţii legate de experienţa managerială personală, în diferite aspecte ale activităţii medicale, din care participanţii au putut extrage idei și soluţii aplicabile în practica clinică. Expoziția și standurile organizate în foyerul hotelului m-au ajutat să obţin câteva informaţii utile legate de aparatura de ultimă generaţie și de diferitele tipuri de programe informatice. Consider că ROHO 2017 a fost o întâlnire utilă, care trebuie continuată, deoarece ne-a demonstrat că eforturile care se fac pentru creșterea calităţii actului medical în spitalele românești nu sunt izolate, ci se înscriu într-un efort european de a oferi sisteme de sănătate performante și eficiente.”

[...]

Ing. Adrian Cican

Manager, Spitalul Municipal Orșova, Mehedinți

Manager Invitat ROHO

”Convenția Română a Spitalelor - ROHO 2017 a fost un eveniment extrem de reușit și util pentru sistemul de sănătate românesc!”

[...]

Dr. Laurențiu Dașcă

Director Medical, Affidea România

Medic Invitat ROHO

”În contextul acreditărilor unităților sanitare, precum și al alinierii la standardele europene, conferința ROHO aduce în prim plan problematicile cu care se confruntă organizațiile medicale de stat sau private. Conceptul evenimentului a evoluat în acest an, prezentând prin profesioniștii din țară și din străinate, importanța guvernanței clinice în managementul organizațiilor medicale. Am văzut aceeași problematică și orientare în prezentările invitaților din țările CEE și din cele vecine și sunt convins că siguranța și calitatea unui serviciu medical furnizat de o instituție medicală reprezintă cele mai importante condiții. Ele trebuie să se adreseze în egală măsură atât structurii, personalului, cât și programelor unei organizații medicale, pentru a avea un rezultat final orientat spre nevoile pacientului și pentru a-i furniza acestuia o experiență cât mai bună. În egală măsură, importanța ROHO o reprezintă întâlnirea directorilor de spitale din țara noastră ​cu profesioniștii din sănătate din alte țări europene, prin discuțiile deschise și împărtășirea experienței lor, pentru ca drumul nostru să fie cât mai scurt și cu rezultatele cele mai bune.”

[...]

Dr. Andrada Munteanu

Coordonator CPU, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București

Medic Invitat ROHO

”Din punctul meu de vedere, ROHO este o idee utilă și inedită, un concept original, care oferă un cadru profesional pentru prezentări și discuții de specialitate, atât cu factori de decizie din sistemul medical românesc, cât și cu importanți reprezentanți ai industriei asociate medicinei, precum și cu posibili sponsori și nu în ultimul rând, cu invitați străini din domeniu, care aduc soluții și idei noi de gestionare a problemelor. În plus, temele discutate sunt de actualitate, fiind aplicabile atât în sistemul medical de stat, cât și în cel privat. Consider că am auzit și văzut multe lucruri interesante anul trecut și anul acesta la ROHO și cu siguranță voi dori să particip și la edițiile următoare.”

[...]

Dr. Alina Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

[...]

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO

"Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră."

[...]

Conf. Univ. Dr. Stela Halichidis

Manager, Spitalul de Boli Infecțioase, Constanța

Manager Invitat ROHO

”Evenimentul organizat de către dumneavoastră a fost deosebit de util și plăcut. Se pare că managerii spitalelor chiar aveau nevoie de acest schimb de experiență. Ei și-au împărtășit bucuriile și necazurile legate de activitatea zilnică, s-au încurajat, văzând că mai sunt și alții în situația lor și au cooperat în vederea găsirii unor soluții. Organizarea evenimentului a fost foarte bună, felicitări! Așteptăm următoarea ediție.”

[...]

Dr. Daniela Vasile

Șef Secție Oncologie, Inst. „Marius Nasta”, București

Medic Invitat ROHO

”Vă mulțumesc în primul rând pentru invitație. Astfel de întâlniri reprezintă o provocare și o bună modalitate de a schimba opinii, experiențe și de a crea noi colaborări. Pentru mine acest eveniment a fost de un real folos și aștept cu interes următoarea ediție.”

[...]

Dr. Delia Mihaela Râșnoveanu

Manager, Spitalul Județean de Urgență, Brăila

Manager Invitat ROHO

”Evenimentul mi s-a părut deosebit, având un concept interesant. Poate ar fi fost benefică și o sesiune de discuții libere pe tema problemelor cu care ne confruntăm, probleme la care unii au deja soluții. În vederea socializării, pauzele au fost folositoare, pentru că am putut cunoaște persoane noi. Întâlnirea cu alte țări a fost foarte utilă pentru a observa ce probleme au și alții și ce lucruri bune sunt de menționat. Mulțumesc pentru invitație și sper să mai particip și pe viitor.”

[...]

Jr. Luca Ciprian Florin

Manager, Spitalul de Psihiatrie Ștei, Bihor

Manager Invitat ROHO

„A fost o onoare pentru mine faptul că am putut participa la un astfel de eveniment, care, atât prin calitatea invitaților, prin subiectele abordate, cât și prin organizarea foarte bună, a fost unul de înaltă ținută. Astfel de evenimente ar trebui organizate anual, invitând să conferențieze și managerii spitalelor de monospecialitate, așa cum este și cazul instituției pe care o conduc. Vă mulțumesc.”

[...]

Dr. Med. Radu Mitrea

Director general, Clinica MEDO, Brașov

Manager Invitat ROHO

”A fost o plăcere din partea mea să particip la ROHO 2017. Locația a fost foarte bine aleasă, pe măsura și importanța evenimentului. Conceptul a fost interesant, combinând partea de prezentări cu socializarea și expozitia. Experiența împărtășită de invitații din străinătate a fost foarte utilă. De asemenea, prezența oficialităților din partea țării noastre a fost benefică. Per total, acțiunea o consider un succes. Vă mulțumesc.”

[...]

Dr. Cristina Stănescu

Șef Compartiment Chirurgie Plastică, SJU Brăila

Medic Invitat ROHO

”A fost o onoare pentru mine să particip în calitate de medic invitat la ROHO 2017, un eveniment deosebit care a reunit specialiști din mai multe țări, care au venit cu soluții pentru creșterea calității actului medical. Rezultatele admirabile prezentate de colegii din țările vecine au la bază o mai bună finanțare, un management medical eficient, responsabil și o utilizare judicioasă a resurselor umane și materiale. În România se conturează tot mai clar competiția dintre sistemul public și cel privat. Va fi nevoie de eforturi susținute din partea managerilor și a tuturor profesioniștilor din sănătate pentru eficientizarea sistemului public, iar astfel de evenimente vor aduce un plus de experiență, informațiile acumulate putând fi puse în practică.”

[...]

Dr. Emilian Imbri

Manager, Spitalul "Dr. Victor Babeș", București

Manager Invitat ROHO

”Particip cu plăcere la evenimentele organizate de echipa dumneavoastră. Apreciez temele alese, ținuta invitaților, prezentările, locația, pauzele interactive. De apreciat ar fi și încercarea de a ordona prezentările pentru a putea fi percepute ca părți ale temei alese - calitatea în sănătate, precum și efortul de a evita tentația de a aduce critici directe unor instituții ale căror reprezentanți nu sunt în sală. ”

[...]

Dr. Dan Perețianu

Medic Endocrinolog, Centrul Medical Povernei, București

Medic Invitat ROHO

”M-am simţit onorat să fiu invitat la un asemenea eveniment la care au participat numeroşi reprezentanţi ai spitalelor şi formatori de opinie. Evident că a fost o bucurie să schimb câteva impresii cu delegaţii din alte ţări, întrebând despre cum este organizată secţia, care este numărul de gărzi al personalului, ce înseamnă privat în medicină.”

[...]

Prof. Dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Medic Invitat ROHO

"A fost impresionant interesul pentru Convenția Română a Spitalelor. Un mare număr de participanți au venit la București din întreaga țară. Temele dezbatute sunt importante pentru oricine este implicat în activitatea de management medical."

[...]

Prof. Dr. Rodica Mihăescu

Director Medical, Spitalul Municipal de Urgență din Timișoara

Medic Invitat ROHO

"Pentru mine, ca Director medical al Spitalului Municipal de Urgență din Timișoara, a fost o oportunitate de a lua contactul cu ceilalti colegi din țară și din alte țări și de a cunoaște aspecte din spitalele lor, care mă ajută în îmbunătățirea cunoștintelor în vederea unei mai bune organizări a managementului calității. Organizarea a fost desăvârșită. Prezența unor speakeri precum Dr. Gheorghe Borcean, Prof. Dr Guido Adler, Prof. Dr Diana Cimpoeșu sau Holly McLaren mi-a produs o reală placere în a-i asculta și a împrumuta de la dânșii lucruri noi, pe care putem să le implementăm sau sau le adaptăm la sistemul nostru sanitar. O reală bucurie și plăcere mi-a facut Hospital Room Concept realizat de Philips, care mi-a demonstrat importanța noilor echipamente pentru dotarea serviciului de urgență și mai ales de ATI în spital. Medicina de urgență deține în țara noastră un rol important și sesiunea a 2-a a abordat cele mai recente provocări în acest domeniu, în vederea creșterii calității actului medical și salvării vieții pacienților, atât în țara noastră, cât și în străinătate. Sesiunea de cardiologie, prevenție și control au completat în mod armonios ziua cu informații importante și în cele două domenii, mai ales în cel al prevenției și al controlului infecțiilor intraspitalicești, care la ora actuală necesită reajustări în țara noastră, în vederea scăderii riscului acestor infecții. Vă felicit și vă doresc succes în continuare !"

[...]

Dr. Vasile Spinean

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Sibiu

Manager Invitat ROHO

"Am fost deosebit de onorat să particip, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, la ROHO 2016, eveniment dedicat calității actului medical care a adus la aceeași masă profesioniștii din domeniul sănătății, atât din țară cât și din străinătate. Consider că a fost un eveniment remarcabil, în care a fost abordată o problematică extrem de importantă în contextul actual. Au fost prezentate informații extrem de valoroase și soluții pentru creșterea continuă a nivelului de performanță. Cred că am acumulat informații utile și felicit organizatorii pentru această inițiativă care aduce plus valoare dezvoltării domeniului sănătății."

[...]

Dr. Dan Sîmpălean

Manager, Spitalul Clinic Judeţean Mureş

Manager Invitat ROHO

“Consider că participarea mea la ROHO - Convenţia Română a Spitalelor a reprezentat o şansă reală de a lua contact cu noile practici, provocări şi oportunităţi din domeniul serviciilor medicale şi al managementului sanitar. Cred cu tărie că doar prin astfel de întâlniri care reunesc specialişti în sănătate, manageri de spitale, experţi din străinătate şi lideri din industria medicală putem să găsim puncte comune în dezvoltarea sistemului de sănătate şi soluţii la problemele pe care le întâlnim în activitatea de zi cu zi. Discuţiile cu specialiştii din străinătate au fost benefice deoarece experienţa din alte state europene poate servi ca o îndrumare pentru sistemul medical românesc. Evenimentul organizat în acest an a fost caracterizat de profesionalism, o bună alegere a celor care au susţinut prezentările şi o atenţia deosebită acordată fiecărui participant.”

[...]

Dr. Marius Pascu

Medic Șef UPU-SMURD, Spitalul Județean de Urgență Pitești

Medic Invitat ROHO

"Am apreciat în egală masură la această ediție ROHO tematica convenției, prestigiul invitaților precum și activitățile organizate de Philips în sectorul de promovare a echipamentelor de ultimă generație ce ar putea utila un spital modern. Este o plăcere să afli informații despre sisteme medicale din țări apropiate României, de la care încă mai avem multe de învățat. A fost de asemenea un prilej în care scepticii trebuie să recunoască pe baza unor date statistice că nici sistemul medical românesc nu a stat pe loc în ultimii ani și că s-au făcut progrese în multe domenii. Cu speranța că ideile desprinse din temele generoase ale conferinței vor fi transpuse în practică prin măsuri menite să dea un plus de valoare și calitate actului medical, în general, dar mai ales din sistemul public, voi reveni cu plăcere și interes la următoarea ediție."

[...]

Dr. Bogdan Minescu

Șef Secție Cardiologie, Spitalul Județean de Urgență, Brăila

Medic Invitat ROHO

”Modul de organizare a fost apreciat de către toți cei care au participat, iar subiectele abordate au atins diverse aspecte ale activității sanitare. Astfel, de la Dr. Gheorghe Borcean, Președintele Colegiului Medicilor din România, care a prezentat principalele probleme ale sistemului nostru sanitar, am reținut că acest for este preocupat de situația dificilă în care se află astăzi cei care lucrează în sistem. Dr. Juliusz Jakubaszko ne-a prezentat situația medicinei de urgență din Polonia, care are multe asemănări cu cea din țara noastră. Prof.Dr. Guido Adler ne-a prezentat organizarea unuia dintre cele mai importante spitale din Germania, cel din Heidelberg. Hospital Concept Room realizat de Philips a fost o surpriză plăcută, fiind prezentate posibilitățile tehnologice actuale pentru fiecare etapă din traseul lung și dificil al îngrijirii sănătății, pornind de la prevenție și terminând cu îngrijirilea la domiciliu de după externare. Întâlnirea a fost deosebit de utilă și așteptăm cu interes viitoarea ediție.”

[...]

Prof. Dr. Ana Capisizu

Director Medical, Spitalul "Sf. Luca", București

Medic Invitat ROHO

"Participarea internațională cu profesioniști din sănătate ce ne-au împărtășit propriile experiențe privind calitatea serviciilor medicale a fost foarte interesantă și utilă. Colegiul Medicilor din România s-a implicat activ în cadrul convenției și s-a arătat deschis aplicării noilor protocoale care îmbunătățesc calitatea actului medical. Am asistat la un eveniment valoros atât prin prisma locației alese, cât mai ales prin cea a conceptului evenimentului. Prezentarea unei unități de primiri urgențe moderne și care respectă ghidurile și standardele de calitate medicală a avut un real succes. ROHO a oferit directorilor medicali și șefilor de secții clinice prezenți la întâlnire posibilitatea de a audia și a observa noi recomandări în privința calității serviciilor medicale, a actului medical în special."

[...]

Lucian Alexe

Manager, Spitalul Municipal Caritas, Roșiorii de Vede, Teleorman

Manager Invitat ROHO

"ROHO este un eveniment pe măsura așteptărilor noastre, pe măsura a ceea ce se vrea în sistem: calitate și performanță. Am descoperit oameni entuziaști, care vor să pună umărul la schimbare, la o schimbare radicală, ținând cont de interesele pacienților, dar și ale specialiștilor. O schimbare majoră se face prin comunicare, printr-o cointeresare la vârf a tuturor factorilor responsabili din sistemul de sănătate, dar și prin voință politică. Întâlnirea cu profesioniștii din alte țări europene este la fel de importantă pentru noi, deoarece putem descoperi un model cu înalte standarde în sistemul European de sănătate pe care și noi îl putem realiza în spitalele din Romania. Consider că ROHO trebuie să continue. Convenția este absolut necesară pentru noi toți. Întâlnirea face posibilă transparentizarea problemelor care persistă în sistem, iar o comunicare permanentă, o conlucrare, poate să schimbe mentalități și procese invechite, pentru a avea ceea ce ne dorim cu toții de foarte mult timp, schimbarea!"

[...]

Petru Șușca

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență, Cluj

Manager Invitat ROHO

"Convenția Română a Spitalelor se evidențiază în peisajul evenimentelor din România. Reunind profesioniști din domeniul medical, evenimentul devine un prilej de a împărtăși experiență, dar și o ocazie de a interacționa cu oameni cu preocupări similare. Am apreciat alegerea atentă a speaker-ilor. Cunoștințele acestora sunt de un real folos în munca zilnică și pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care ne confruntăm.Calific ediția din 2016 a Convenției Române a Spitalelor drept un eveniment constructiv și de calitate."

[...]

Dr. Camelia Mîndru

Medic Șef UPU-SMURD, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyan Kristof”, Covasna

Medic Invitat ROHO

”Evenimentul ROHO 2016 s-a remarcat prin concept și printr-o bună organizare Prezentările lectorilor, pline de conținut și informații, îți oferă oportunitatea de a te raporta la situația din alte țări și alte organizații. Atmosfera și spațiul de socializare oferă posibilitatea de a relaționa cu colegi din același domeniu și domenii conexe actului medical. Sincronizare și eșalonare foarte bună lectori/program. Mediul favorabil pentru networking și pentru a crea legături de colaborare și a demara proiecte de viitor pentru organizația din care faci parte.”

[...]

Dr. Dinu-Florin Albu

Director Medical, Spitalul Clinic "Prof. Dr. Panait Sîrbu", București

Medic Invitat ROHO

"În primul rând vă felicit pentru conceptul deosebit al evenimentului, noutate și organizare. Întâlnirea profesioniștilor din sănătate, a directorilor medicali și a șefilor de secții clinice a fost un eveniment binevenit și absolut necesar, desfășurat într-un cadru excelent și la un nivel de excepție, în scopul creșterii continue a calității actului medical, spre satisfacția noastră, a factorilor decizionali din sănătate, și spre mulțumirea pacienților noștrii."

[...]

Dr. Octavian Dumitru Unc

Director Medical, MEDICAL ANALYSIS, Constanța

Medic Invitat ROHO

”Conceptul evenimentului nu mai trebuie comentat, avem nevoie de așa ceva, trebuie dezvoltată idea. Experiența europeană nu poate fi ignorată pentru că de fapt aceasta ne este ținta, să fim în aceleași standarde. Am rămas plăcut impresionat și de experiența belgiană și de cea germană, nu numai ca școli medicale pentru că le știam , ci și prin carisma vorbitorilor. Eu vă felicit și consider că anul acesta s-a realizat deja destul, dar că ștacheta trebuie continu ridicată, pentru propria noatră experiență și practică.”

[...]

Dr. Eugen Sârbu

Medic Șef UPU-SMURD, Spitalul Județean de Urgență, Reșița

Medic Invitat ROHO

”Importanța subiectelor abordate în cadrul acestui amplu eveniment internațional, toate având în centrul lor calitatea actului medical, a facut să îmi doresc să particip la ROHO 2016. Prezența largă a peste 300 de lideri ai profesiei medicale, lideri din industria tehnologică care oferă soluții moderne în asistența medicală, dovedește eficiența conceptului care stă la baza organizării acestui eveniment, respectiv comunicare și informare asupra bunelor practici medicale cu exemple de succes și soluții pentru calitatea actului medical. Medicina de urgență, fiind specialitatea mea, a fost principalul punct de interes pentru mine, participarea Prof. dr. Juliusz Jakubaszko, Directorul European al Federației Internationale pentru Medicină de Urgență fiind un moment de vârf și de mare importanță pentru medicii urgentiști prezenți la convenție. Întâlnirea specialiștilor în domeniu, abordarea și discutarea problemelor specifice specialității noastre, totul coroborat cu prezența celor care oferă soluții integrate pentru gestionarea datelor, pentru precizia diagnosticelor și pentru monitorizarea continuă a pacienților, au avut o importanță deosebită în aprofundarea și însușirea reciprocă a experienței fiecăruia în vederea eficientizării funcționării departamentelor de urgență.”

[...]

Dr. Corina Marin

Director Medical, MEDICOVER România, Galați

Manager Invitat ROHO

"Participarea la ROHO 2016 a reprezentat o premieră deosebită în viața mea de medic. Subiectele abordate, deosebit de interesante, au scos la iveală o latură a profesiei medicale care este necunoscută sau ignorată de pacienții în slujba cărora suntem și anume preocuparea permanentă de a îmbunătăți posibiltățile de investigare în spitalele din România. Am întâlnit personalități de marcă ale medicinei românești, care practic și-au dedicat întreaga viață însănătoșirii oamenilor. O dată în plus, se luptă în prezent pentru a depași unele bariere birocratice care frânează promovarea unor idei care pot schimba percepția asupra medicinei românești. Schimbul de experiență cu managerii unor unităti medicale de prestigiu din Europa a contribuit la înțelegerea mai în detaliu cu privire la modul de abordare a unor probleme legate de management."

[...]

Conf. Dr. Adina Ghemigian

Manager, Institutul Național de Endocrinologie ”C.I.Parhon”, București

Manager Invitat ROHO

”ROHO 2016 – Convenția Română a Spitalelor este o manifestare cu o incontestabilă valoare pentru creșterea calității serviciilor medicale românești și nu în ultimul rând un argument al importanței informării și comunicării între profesioniștii din sistemul medical. Experiența acumulată în ultimele decenii, ca și conceptele inovatoare și soluțiile prezentate, atât de invitații străini, cât și de cei autohtoni, trebuie să constituie premizele strategiei de dezvoltare a sistemului sanitar românesc.”


[...]

Dr. Daniela Radu

Director Medical, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu", Timișoara

Medic Invitat ROHO

"ROHO 2016 a fost un eveniment memorabil ! În deschidere, președintele Colegiului Medicilor din România, Dr. Gheorghe Borcean a fost în asentimentul auditoriului cu mesajul său despre condiția actuală a medicului și în general despre calitatea actului medical în prezent. Toți ceilalți lectori au dovedit profesionalism și implicare pentru ca evenimentul să fie unul remarcabil. Organizare de excepție, într-un amplasament potrivit, expozanți care au adus noutăți demne de reținut pentru toți participanții. În concluzie, un eveniment util, care trebuie repetat cât mai curând."

[...]

Dr. Elena Bilbor

Medic Șef UPU-SMURD, Spitalul Județean de Urgență, Bacău

Medic Invitat ROHO

"ROHO oferă oportunitatea întâlnirii față în față a șefilor de secții, cei care se confruntă zi de zi cu situația reală, "din teren", care știu ce au și ce ar mai avea nevoie, și pe de altă parte, cu directorii de spitale, cei care pot înțelege nevoile reale și dispun de pârghiile necesare pentru rezolvarea acestor provocări. Salut inițiativa întâlnirii cu alți profesioniști din sănătate, din străinatate - întotdeauna trebuie să fim deschiși, să ne informăm, să analizăm experiența lor, atât aspectele pozitive, cât și cele negative, și să adaptam cele aflate de la cei din jur la realitățile practice, de care dispunem la fiecare loc de muncă. Aștept cu nerabdare ROHO 2017."

[...]

Col. Dr. Doina Baltaru

Manager, Spitalul Militar de Urgență, Cluj-Napoca

Manager Invitat ROHO

”ROHO a devenit un reper important pe agenda de evenimente la care orice manager de spital își dorește să participe. Prezentările reprezintă modele de calitate ale actului medical. Oricât de greu este să te apropii de aceste modele, datorită problemelor de finanțare în principal, schimbarea mentalităților și a modului de abordare al problemelor de către fiecare dintre noi este la fel de importantă.”

[...]

Dr. Mihaela Dumitrescu

Manager, Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Agrippa Ionescu", București

Manager Invitat ROHO

"Evenimentul a avut o înaltă ținută, calitatea actului medical fiind principala noastră preocupare, în centrul tuturor acțiunilor aflându-se Pacientul ! Întâlnirea cu profesioniștii din alte țări europene ne-a demonstrat că suntem înscriși într-o competiție cu un singur câștigător: Pacientul. Va rog sa continuați și să ne dați posibilitatea să aflăm că suntem competitivi!"

[...]

50% dintre participanți

Directori medicali, Șefi de secții clinice, Lideri ai principalelor specialități medicale

40% dintre participanți

Directori de spitale

10% dintre invitați

Parteneri, Susținători și Expozanți