Master Partner 2020

Main Partners:

Professional Partners:

 

Parteneri Educaționali:

 

În parteneriat cu:

 

Un proiect creat de:

Co-organizator:

Parteneri

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner

Jens are peste 20 de ani de experiență profesională în domeniile de management și marketing în compania Philips. Începând cu 1 Septembrie 2019, este lider de vânzări în sisteme de sănătate CEE, cu sediul în București. Din 2017 și până prezent a fost director general Gulf & Levant al Philips Heath Systems (HS) din Orientul Mijlociu și Africa. Înainte, el a fost șeful MET Business Systems Imaging Systems pentru Philips HS în Orientul Mijlociu și Africa. Experiența sa își are originea în gestionarea diferitelor divizii Philips, în gestionarea transformării marketingului de afaceri, precum și în gestionarea partenerilor atât pe piețele mature, cât și pe cele emergente.

[...]

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional

"Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni."

[...]

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR)

Partener Instituțional

“Calitatea actului medical este dependentă în primul rând de respectul principiilor perene ale practicii profesiei medicale: competența, conștiința, respectul autonomiei pacientului, respectul confidențialității, independența profesională, iubirea de profesie, iubirea aproapelui, disponibilitatea necondiționată.”

[...]

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional

A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente - un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.

[...]

Mircea Timofte

Președinte OAMGMAMR

Partener Instituțional

”Participarea ca Parteneri Instituționali la ROHO 2019 ne onorează și ne oferă oportunitatea de a contribui la dezvoltarea și consolidarea comunităţii medicale din România și înțelegerea unitară a diversității rolurilor pe care le îndeplinesc fiecare din profesiile implicate. Asistenții medicali, cea mai numeroasă resursă umană din sistemul sanitar, au o contribuție esențială în cadrul echipei multidisciplinare, contribuind de asemenea, la protejarea sănătăţii în grupuri considerate cu risc, la organizarea şi furnizarea de servicii de îngrijiri de sănătate comunitară, la elaborarea de programe şi desfăşurarea de activităţi de educaţie pentru sănătate, la activităţi de formare şi pregătire teoretică şi practică pentru pregătirea viitorilor asistenţi medicali generalişti, precum şi activităţi de pregătire a personalului sanitar auxiliar. Pentru creșterea calității serviciilor pe care le oferă, asistenții medicali investesc zilnic în lucrul în echipă multidisciplinară, utilizarea noilor tehnologii, promovarea calității vieții, îngrijirea holistică și acoperirea universală a sănătății, cu o deosebită atenție către împuternicirea comunității și legătura profesionist-pacient. De aceea, considerăm contribuția noastră ca fiind absolut necesară, având în vedere mai ales rapiditatea cu care se modifică mediul în care ne exercităm profesia, mediul în care trăim și provocările acestora.”

[...]

Cătălin Radu

Country Manager România, Bristol-Myers Squibb

Main Partner

"Bristol-Myers Squibb este o organizație axată pe cercetarea științifică, angajată în dezvoltarea, descoperirea și furnizarea de medicamente inovatoare, inclusiv Imuno-Oncologice, care au potențialul de a transforma viața pacienților și de a stabili noi standarde de îngrijire în zonele cu nevoi terapeutice care au rămas restante din punct de vedere clinic. Nevoile pacienților și cercetarea științifică se află în permanență în centrul preocupărilor noastre. Bristol-Myers Squibb se alătură Convenției Române a Spitalelor în calitate de Partener Principal al sesiunii dedicate oncologiei. Inovăm pentru pacienți și venim în sprijinul lor prin dezvoltarea de noi soluții, rezultate ale cercetărilor noastre permanente. Spațiul medical românesc are nevoie de o «Convenție» pentru creșterea calității actului medical și ne bucurăm să fim parte a acestui demers."

[...]

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Main Partner

"Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești."

[...]

Frank Christian Mainzer

Area Vice President Global Software and Services, CompuGroup Medical

Professional Partner

„Tema calității în domeniul medical este una în care suntem activ implicați, CompuGrup Medical fiind unul dintre marii jucători la nivel mondial în domeniul eHealth. Cunoștințele pe care le-am acumulat în cei 25 de ani în care compania activează, acoperă o gamă foarte largă de produse din domeniul medicinii digitale, soluțiile noastre fiind utilizate în peste 50 de țări. În România, CGM intenționează să implementeze o soluție de telemedicină. Susținem inițiativa ROHO și ne bucurăm să fim partenerii unui eveniment care reprezintă un etalon în ceea ce privește excelența calității inovației în medicină și domeniile conexe acesteia. În același timp, suntem recunoscători că putem să ne conectăm cu specialiști din domeniu și împreună să lucrăm la creșterea calității sistemului medical din România.”

[...]

Luca Militello

CEO al Grupului Monza România

Partener

"Convenția Română a Spitalelor este unul dintre cele mai importante evenimente medicale, întrucât reunește toți profesioniștii din domeniul de sănătate, nu numai cei de la nivel instituțional sau din media, fiind prilejul perfect pentru a deschide subiecte de dezbatere constructive. Prezența Grupului Monza a devenit strategică pe piața serviciilor medicale din România, de-a lungul timpului implicându-ne activ în acțiuni care urmăresc îmbunătățirea sistemului de sănătate. Participarea noastră la la acest eveniment este foarte importantă pentru noi, principalul scop fiind să ne consolidăm și mai mult poziția pe piața serviciilor medicale de la noi din țară."

[...]

Dan Zaharescu

Director Executiv, ARPIM

Partener Instituțional

"Evenimentul ROHO – Convenţia Română a Spitalelor este dedicat anul acesta discuţiilor privind spitalele europene. La rândul său, ARPIM are drept misiune facilitarea accesului pacienţilor români la standardele europene de sănătate. Implicarea noastră în calitate de Partener Instituţional la acest eveniment a fost, astfel, un pas firesc. Totodată, suntem de părere că singura cale de a transforma sistemul de sănătate într-unul cu adevărat benefic pacienţilor, este asigurată de dialog şi de colaborarea între toți actorii din sistemul de sănătate. ROHO oferă un nou prilej pentru ca reprezentanţii industriei, ai mediului academic și decidenţii din sănătate să găsească alături de reprezentanţii principalelor spitale din România soluţii care să contribuie la reformarea sistemului, la creşterea accesului pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie şi la îmbunătăţirea condiţiilor din spitale.”

[...]

Ionela Misculescu

Director Dezvoltare, Divizia pentru Medici, Banca Transilvania

Susținător

"De peste 11 ani, Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania, leader de piață în domeniu, se dedică medicilor din România. În acești ani am învățat să vorbim un pic pe limba medicilor, am ascultat activ înainte de a propune și am trăit în nenumărate rânduri bucuria că le putem fi de ajutor. Am luat o parte din griji de pe umerii Dumnealor, astfel încât aceștia să aibă mai mult timp pentru pacienți, pentru familie și pentru hobby-uri. Cu ajutorul medicilor, am reușit să concepem produse și servicii personalizate, simple și ușor de accesat, fie că nevoile Dumnealor sunt personale, pentru CMI, PFA sau SRL. Și pentru că suntem cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, ne implicăm și în proiectele medii și mari, finanțăm clinici, spitale și mari operatori medicali, precum și furnizorii de echipamente medicale și creștem împreună cu aceștia spre beneficiul medicilor și al pacienților. Cu deosebită stimă și cu mii de mulțumiri pentru grija față de pacienți."

[...]

Marinela Mihalcea

Head of Retail, UniCredit Leasing

Partener

"Am fost onorați să fim parteneri ai acestui eveniment, atât de necesar celor care fac performanță în medicină și susțin starea de sănătate a noastră, a tuturor. Organizarea excelentă, calitatea deosebită a participanților, a subiectelor alese și a speakerilor invitați ne-au confirmat încă o data că, prin implicarea noastră în proiectele medicale, contribuim activ la îmbunătățirea calității actului medical. Vom continua să rămânem alături de medici și de cei care sprijină sistemul medical românesc!"

[...]

Grig Coica

Administrator MEDIST – distribuitor exclusiv Accuray în România

Partener

"ROHO - Convenția Română a Spitalelor este un eveniment de valoare care provoacă comunitatea medicală din România – specialiști, manageri de spitale, lideri din industria medicală - să discute și să identifice împreună soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești. MEDIST este alături de cei care doresc să facă o schimbare în România, oferind bolnavilor oncologici o viața mai bună, o șansă mai mare de vindecare prin accesul la tratamente de radioterapie și radiochirurgie de cea mai înaltă calitate. Soluțiile inovatoare pe care le oferim pot schimba calitatea vieții pacienților cu cancer."

[...]

Vasile Rușcovan

Director General, Kapamed

Partener

"Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră."

[...]

Usman Khan

Director, Asociația Europeană de Management în Sănătate (EHMA), Belgia

Partener Instituțional

"Valoarea evenimentului ROHO, din perspectiva Asociației Europene de Management în Sănătate (EHMA), constă în faptul că oferă o platformă excelentă de comunicare pentru profesioniștii din sănătate din România, care au ocazia de a învăța atât din experiențele interne, cât și din cele internaționale. Tema sustenabilității și tema calității au fost foarte bine abordate în cadrul primei ediții a evenimentului. Cert este că am dobândit o mai bună înțelegere a provocărilor cu care se confruntă profesioniștii din sănătate din România și, totodată, am remarcat răspunsurile lor la aceste provocări."

[...]

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa

Președinte al Colegiului Farmaciștilor din România

Partener Instituțional

"Este pentru prima oară când participăm la acest eveniment în calitate de partener. Reprezintă un sprijin real în activitatea spitalicească, munca de zi cu zi a farmaciștilor din farmacia spitalului. Nu este departe ziua când vor fi farmaciști clinicieni în secțiile spitalului pentru a asigura managementul terapiei medicamentoase asa cum dealtfel se prezintă situația în spitale prestigioase din Europa și din America de Nord. Acum farmaciștii sunt implicați în implementarea FMD (Falsified Medicines Directive) - serializarea medicamentelor -, iar la nivelul farmaciilor de spital, proiectul se anunță a fi unul de succes. Suntem convinși că munca - de multe ori - prea «tăcută» a farmaciștilor se va vedea în performanța spitalelor din România."

[...]