Speakeri 2019

Speakeri 2018

Dr. Syed Masud

Medicul Anului 2017 în Serviciul de Ambulanță Aeriană în MAREA BRITANIE, Spitalul Universitar Oxford

Speaker și Medic Invitat / Dr. Syed Masud este consultant în medicină de urgență la Spitalele din cadrul Universității Oxford NHS Foundation Trust și Director Medical în cadrul Serviciului de Ambulanță Aeriană din Thames Valley. Munca sa inovatoare a fost recunoscută de către Universitatea Oxford, care i-a acordat poziția de Lector senior de onoare în domeniul: traumă și medicină de urgență prespitalicească. De asemenea, a câștigat titlul de “Doctorul Anului” la premiile Air Ambulance Awards of Excellence 2017 din Marea Britanie.


[...]

Prof. Asoc. Dr. Nicolay Yanev

Medicul Anului 2017 în BULGARIA, Spitalul Universitar din Sofia

Speaker și Medic Invitat / Înainte de a se întoarce în Bulgaria, pentru a înființa un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia, acesta a lucrat și la Spitalul Royal Derby din UK. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului, pentru realizările importante din domeniul medical în anul 2017.[...]

Dr. André Simon

Director al Departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield, MAREA BRITANIE

Speaker și Medic Invitat / Doctorul André Simon, chirurg cardiotoracic, este Directorul Departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield. Dr. Simon a condus operația primului copil din Marea Britanie care a primit o inimă artificială. Acesta este de asemenea și lector senior de onoare la Imperial College din Londra.


[...]

Francesco Galli

Chief Executive Officer, San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din ITALIA

Speaker și Invitat / Francesco Galli este în prezent Chief Executive Officer al San Donato Hospital Group. El este, de asemenea, CEO al Institutului Național de Tratare a Obezității – INCO, punct de referință internațional pentru obezitate și tratamentul bolilor asociate, dar și al rețelei Smart Clinic, rețea inovatoare de clinici ambulatorii prezente în centrele comerciale. De asemenea, a primit titlul de onoare – Cavaliere della Repubblica de către președintele Italiei, în anul 2017.


[...]

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master “Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”.


[...]

Echipa Medicală coordonată de Dr. Bogdan Moldovan

Triplu transplant renal la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, ROMÂNIA

Speaker Dr. Bogdan Moldovan (al treilea de la stânga la dreapta) și Medicii Invitați / Centrul de Transplant Renal «Prof. Dr. Gilles Mentha» din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a realizat în luna mai 2018 un adevărat maraton de transplant renal, efectuându-se în 2 zile 3 prelevări robotice și 3 implantări de rinichi de la cupluri înrudite (mamă-fiică, soție-soț, soț-soție), numărul transplanturilor efectuate până în prezent în acest centru ridicându-se la 5. La realizarea celor 3 transplanturi a participat o echipă complexă româno-elvețiană, formată în total din 33 de persoane, care s-au implicat activ în desfășurarea corectă și optimă a intervențiilor. Reușita de la Brașov va fi prezentată în programul ROHO de medicul coordonator Dr. Bogdan Moldovan, însoțit de o parte a echipei medicale.


[...]

Dr. Torcuato Romero López

Director General, Spitalul Costa del Sol, Cel mai bun spital din SPANIA, în anul 2017, conform revistei Gaceta Médica

Speaker și Medic Invitat / Spitalul Costa del Sol este un spital public situat în sudul Spaniei, în Marbella, sărbătorind cea de-a 25-a aniversare în acest an. Are un sistem special de gestionare cunoscut sub numele de Agenția de Sănătate, diferită de spitalele publice tradiționale. Spitalul a câștigat premiul pentru cel mai bun spital al anului 2017, acordat de revista Gaceta Médica și Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.


[...]

Vincent-Nicolas Delpech

CEO, Spitalul Universitar Necker-Enfants Malades, cel mai mare spital de copii din FRANȚA

Speaker și Invitat / Vincent-Nicolas Delpech este directorul Spitalului Universitar ”Necker-Enfants Malades”, cel mai mare spital de copii din Franța. Acesta a fost primul spital de pediatrie din lume. De asemenea, face parte din consiliul Institutului Imagine, primul centru de cercetare privind bolile genetice și cele rare, dar și membru fondator al Organizației Europene a Spitalelor pentru Copii – ECHO.


[...]

Prof. Dr. Damián García Olmo

Șef al Departamentului de Chirurgie, Spitalul Universitar Fundación Jiménez Díaz, SPANIA

Speaker și Medic Invitat / Medic chirurg, Prof. Dr. Damián García-Olmo are o experiență de peste 30 de ani în domeniul cercetării și în cel clinic. El a efectuat peste 7.000 de proceduri chirurgicale de-a lungul carierei sale. Din 2002, este coordonatorul primului studiu de fază III din lume pentru a testa o terapie celulară pentru fistulele cauzate de boala Crohn. În prezent este profesor de chirurgie la Universitatea Autonomă din Madrid și Șef al Departamentului de Chirurgie de la Spitalul Universitar Fundación Jiménez Díaz.


[...]

Dr. Evgeny Solomonov

Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center, Safed, ISRAEL

Speaker și Medic Invitat / Dr. Evgeny Solomonov a finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. În prezent, ocupă postul de Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară din cadrul Ziv Medical Center, Israel. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.


[...]

Dr. Youssef Tammam

Coordonatorul programului de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică, realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group, la București, Iași și Cluj

Speaker și Medic Invitat / Coordonatorul programului de cardiologie și cardiochirurgie pediatrică, realizat în parteneriat cu San Donato Hospital Group, la București, Iași și Cluj. Dr. Youssef Tammam este Secretar General al Thoracic Mediterranean Society. Are peste 30 de ani de experiență în domeniul chirurgiei cardiace la Damasc, Milano și București.


[...]

Ole Thomsen

Vicepreședinte Executiv, Regiunea Midtjylland, noul Spital Universitar Aarhus, cea mai mare investiție în sănătate din DANEMARCA

Speaker și Invitat / Midtjylland este una dintre cele cinci mari regiuni ale Danemarcei, iar Ole Thomsen este responsabil de spitalele regiunii. În prezent, Ole Thomsen supervizează construcția noului Spital Universitar Aarhus, rezultat al celei mai mari investiții în sănătate din istoria Danemarcei, spital care urmează a fi inaugurat în 2018 și 2019.


[...]

Prof. Alessandro Frigiola

Președintele Asociației „Bambini Cardiopatici nel Mondo", ITALIA

Speaker și Medic Invitat / Prof. Alessandro Frigiola este Președintele Asociației „Bambini Cardiopatici nel Mondo”. Este unul dintre cei mai importanți experți în chirurgie cardiacă, atât la copii, în domeniul bolilor cardiace congenitale, cât și la adulți, în domeniul bolilor dobândite, efectuând peste 10.000 de operații.


[...]

Dr. Adrian Molnar

Director Medical, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu", Cluj-Napoca, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Dr. Adrian Molnar este Directorul Medical al Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.


[...]

Prof. Grigore Tinică

Manager, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, Iași, ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Prof. Grigore Tinică este Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” din Iași.


[...]

Dr. Cătălin Cîrstoveanu

Șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie", ROMÂNIA

Speaker și Medic Invitat / Dr. Cătălin Cîrstoveanu este Șeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodovska Curie”, București.


[...]

Marco Trivelli

Manager, Spitalul Metropolitan Niguarda, cel mai mare spital din Milano, ITALIA

Speaker și Invitat / Niguarda este un Spital General Public care oferă toate specialitățile clinice pentru copii și adulți. Mr. Marco Trivelli a studiat economia și managementul la Universitatea Bocconi și conduce cel mai mare spital din Milano. Mr. Trivelli are o vastă experiență atât în sectorul privat, în calitate de consultant, cât și în administrația publică. Din anul 2000 a ocupat mai multe poziții în domeniul economic – financiar, în cadrul mai multor instituții de sănătate din Regiunea Lombardia, inclusiv în Departamentul General de Sănătate al Regiunii.


[...]

Murat Ercan

International Marketing and Business Development Group Director, Medical Park Hospitals Group, cel mai mare grup de spitale private din TURCIA

Speaker și Invitat / Cu 29 de spitale construite în 17 orașe și peste 16.000 de angajați, Medical Park Hospitals Group este cel mai mare grup de spitale private din Turcia. Murat Ercan ocupă în prezent funcția de International Marketing and Business Development Group Director în cadrul Medical Park Hospitals Group.


[...]

Paul Cryer

Consultant independent în soluții și inovații pentru organizații medicale și guverne, UK

Speaker și Invitat / Paul Cryer este consultant independent în soluții și inovații pentru organizații medicale și guverne. Fiind condus de rezultate, are o vastă experiență în programele medicale internaționale și cele guvernamentale, dar și o experiență de succes în NHS și sectorul comercial, atât la nivel strategic, cât și operațional. În cadrul Departamentului de Sănătate din NHS, el a fost implicat în dezvoltarea și punerea în aplicare a politicii centrale.[...]

James Georges

Director al Departamentului de Dezvoltare Internațională, San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din ITALIA

Speaker și Invitat / James Georges este Director al Departamentului de Dezvoltare Internațională, din cadrul San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din Italia. Grupul este, de asemenea, lider european atât în domeniul cercetării medicale, cât și al formării medicale.


[...]

Carmen Uscatu

Președinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Noi Facem Un Spital!” / Specialist în comunicare ca formare profesională, cu o experiență de 8 ani în marketing și comunicare, Carmen Uscatu a început din 2009 să se implice ca voluntar în proiecte dedicate bolnavilor de cancer din România, iar din 2012 a ales să-și schimbe radical meseria și să devină dăruitor de șanse la viață și apărător al drepturilor pacienților din România, înființând Asociația Dăruiește Viață, alături de Oana Gheorghiu. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. / Text: „Dăruiește Viață” / Credit foto: Alex Gâlmeanu


[...]

Oana Gheorghiu

Vicepreședinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Cred că dacă ești nevoit să faci un pas în spate, e doar pentru a-ți lua avânt.” / Lucrase 15 ani într-o companie franceză, pe care o și dezvoltase în România. Până într-o zi, din anul 2009, când a aflat despre cazul unui adolescent diagnosticat cu leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem în străinătate. Decide să se implice, alături de Carmen Uscatu și află că noi, românii, nu suntem asigurați pentru niciun fel de transplant, nici de celule stem și nici de organe, deși exista un Ordin de Ministru (50/2004) care permitea efectuarea în străinătate a intervențiilor nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care nu pot fi făcute în țară. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. / Text: „Dăruiește Viață” / Credit foto: Alex Gâlmeanu


[...]

Reinier Schlatmann

CEO Philips Central and Eastern Europe

Speaker și Master Partner / Reinier Schlatmann s-a alăturat companiei Philips în anul 2004, iar din noiembrie 2016 este CEO Philips în Europa Centrală și de Est, coordonând 19 țări, inclusiv Polonia, România și Republica Cehă. Înainte de a prelua acest rol a coordonat divizia de tehnologie medicală Philips din Orientul Mijlociu, a fost CEO pentru Ucraina, Caucaz și Asia Centrală, precum și Marketing Manager pentru Țările Nordice – Țările Baltice.  


[...]

Marius Geantă

Președinte, Centrul pentru Inovație în Medicină

Speaker și Invitat / Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovației în toate sectoarele sistemului de sănătate. Pasiunea sa pentru inovație în medicină și în special, medicină personalizată, l-a determinat să devină Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, cu scopul de a scurta drumul unui produs sau serviciu, de la laboratorul de cercetare, la patul bolnavului. 


[...]

Vasile Rușcovan

Director General, Kapamed International

Speaker și Partener / Vasile Rușcovan activează de peste 10 ani în domeniile producției, distribuției și managementul stocurilor de dispozitive medicale. Filosofia sa de lucru este livrarea de valoare adăugată clienților săi, prestatori de servicii medicale. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale cât și în cele de management.


[...]

Raul San Jose Cortés

Director Southern Europe & UK, Arcomed AG

Speaker și Partener / Raul San Jose Cortés este Directorul companiei Arcomed AG pentru regiunea Europei de Sud-Est și Director Executiv pentru Arcomedical Infusion Ltd., subdivizia Arcomed în UK. Are o vastă experiență în tehnologia dedicată infuziei de substanțe, fiind unul dintre pionii principali în compania Arcomed ag – unul dintre cei mai respectați furnizori de tehnologie a infuziei din lume.


[...]

Luca Militello

CEO, Monza Group România

Speaker și Invitat / Luca Militello este în prezent CEO al Grupului Monza România, grup reprezentat prin Spitalul Monza, Centrul Medical Monza, Monza Metropolitan Hospital, Clinicile Ritmico, Centrele Monza–Ares şi Spitalul Monza-Ares. Acum coordonează o echipă de peste 300 de specialişti în domeniul medical şi continuă să dezvolte servicii medicale de excelenţă pentru pacienţii români.


[...]

Ramona Ivan

Director, Direcţia Relaţii Externe şi Finanţări Structurale, CEC Bank

Speaker și Partener / Ramona Ivan are o experienţă de peste 24 de ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank. Principalele arii de expertiză sunt activitatea de finanţare internaţională și programe naționale în vederea susţinerii proiectelor investiţionale ale companiilor românești, precum și crearea de produse și mecanisme necesare beneficiarilor publici şi privaţi în identificarea, finanţarea şi implementarea proiectelor cu fonduri europene.


[...]

Speakeri 2017

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din ROMÂNIA (CMR)

Chairman / Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara


[...]

Dr. Bjørn Erikstein

CEO, Spitalul Universitar OSLO / NORVEGIA

Keynote Speaker / Spitalul Universitar OSLO este cel mai mare spital din Scandinavia, cu peste 25000 de angajați


[...]

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, ROMÂNIA

Speaker / Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Deține un atestat de studii complementare în Managementul Serviciilor de Sănătate și a absolvit programul de master “Management al Sănătăţii Publice şi al Serviciilor de Sănătate”.


[...]

Hans Erik Henriksen

CEO Healthcare DENMARK

Speaker / Healthcare DENMARK este un parteneriat public-privat pentru promovarea excelenței daneze din domeniul sănătății, parteneriat aflat sub înaltul patronaj al Alteței Sale Regale Prințesa Mary a Danemarcei / Hans Erik Henriksen are un background internațional important în e-Health


[...]

Dr. Ildikó Horváth

Vicepreședinte Motesz - Association of Hungarian Medical Societies și Profesor la Universitatea Semmelweis din Budapesta / UNGARIA

Speaker / Simonyi Award of Hungarian Academy of Sciencies / Hungary Award for Best Female Scientists


[...]

Dr. Željko Plazonić

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății din CROAȚIA

Speaker / Unul dintre pionierii inovației în chirurgia cardiovasculară din Croația. A fost Coordonator al Departamentului de Chirurgie Invazivă și Intervențională la Spitalul Clinic Rijeka.


[...]

General de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu

Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București / ROMÂNIA

Speaker / Medic primar medicină internă, medic primar gastroenterologie, doctor în științe medicale / Emblema de Onoare a Statului Major General / Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de “CAVALER”, cu însemn pentru militari, oferit de către Preşedintele României


[...]

Prof. univ. dr. Jaroslaw J. Fedorowski

Președintele Federației Spitalelor din POLONIA

Speaker / Guvenator pentru Polonia în cadrul European Hospital and Healthcare Federation HOPE / Președinte al Polish Association of Managed Care / MBA în managementul sănătății


[...]

Alexandru Popescu

CEO Philips SEE & Market Leader Philips Health Systems CEE

Speaker și Master Partner / Alexandru Popescu este CEO al Philips în regiunea Sud Estul Europei (SEE) din ianuarie 2016 și Market Leader pentru divizia Health Systems a Philips în regiunea Europa Centrală și de Est (CEE), rol preluat începând cu septembrie 2017. Acesta este responsabil de consolidarea dezvoltării strategice a Philips ca lider în domeniul tehnologiei pentru sănătate în toate țările din regiune, contribuind, totodată, la misiunea companiei de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante.


www.philips.ro


[...]

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik

Președinte, Medical Chamber of SLOVENIA

Speaker / Camera Medicilor este cea mai importantă organizație de profil din Slovenia, din care fac parte toți medicii cu drept de practică.


[...]

Prof. Dr. Mircea Gelu Buta

Manager, Spitalul Județean de Urgență Bistrița / ROMÂNIA

Speaker / Medic primar Pediatrie, Profesor Universitar / Ordinul și Medalia “Meritul Sanitar” în grad de Ofițer


[...]

Dr. Olga Șchiopu

Manager General, Spitalul Internaţional Medpark / REPUBLICA MOLDOVA

 Speaker / Începând cu anul 2011, ocupă funcții de conducere în unicul spital internațional din Republica Moldova acreditat JCI -„Medpark”. / Președinte al Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP), asociația celor mai mari clinici private, care promovează dezvoltarea sectorului de ocrotire a sănătății prin oferirea serviciilor calitative centrate pe pacient, parteneriat cu autoritățile naționale în sănătate și colaborare cu partenerii de dezvoltare.


[...]

Dr. Adrian Udrea

Președintele Asociației Naționale a Oncologilor Privați din România și Director Medical al Clinicii Medisprof din Cluj-Napoca / ROMÂNIA

Speaker / Educat la Cluj și la Rouen, Franța / Premiat de Quintiles în 2014 pentru “contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”


[...]

Ilaria Giannico

Secretar General, UEHP – European Union of Private Hospitals / BELGIA

Speaker / UEHP – European Union of Private Hospitals reprezintă interesele spitalelor private din Europa


[...]

Marcelo Bortman

Senior Public Health Specialist, Banca Mondială, Washington, SUA

Speaker / Task Team Leader al Proiectului de Reformă în Sănătate al Băncii Mondiale, în curs de derulare cu Guvernul României


[...]

Andrew Corbett-Nolan

CEO, The Good Governance Institute (GGI) / Director, Governance Office, The European Society for Quality in Healthcare / UK

Speaker / Conduce The Good Governance Institute (GGI), care oferă suport și consultanță managerilor din domeniul sănătății, promovând buna guvernanță și calitatea managementului medical. Este implicat în cele mai complexe proiecte de dezvoltare ale GGI, pentru buna guvernanță în sistemele de sănătate din Europa.


[...]

Prof. Dr. Zlatitsa Petrova

CEO, Executive Agency "Medical Audit" EAMA, Ministerul Sănătății din BULGARIA

Speaker / Prof. Dr. Zlatitsa Petrova coordonează Agenția Guvernamentală din cadrul Ministerului Sănătății care monitorizează activitatea furnizorilor de servicii medicale din Bulgaria și calitatea acestor servicii.


[...]

Hans Hofstraat

Vicepreședinte Philips Research

Speaker și Master Partner / “Dr. Hans Hofstraat este Vice-președintele Philips Research. În calitate de Innovation Program Manager și membru al CTO Management Team al Philips Royal, are ca obiectiv dezoltarea programelor de inovație. Una dintre ariile principale de responsabilitate este dezvoltarea portofoliului Philips în oncologie, inclusiv prin conturarea de parteneriate strategice în domeniul sănătății la nivel global și prin acoordarea strategiei de inovare deschisă pe care se bazează programul de cercetare al Philips.”


[...]

Dr. Beata Jagielska

Președinte, Coaliția pentru Medicină Personalizată din POLONIA

Speaker / Dr. Beata Jagielska este Vicepreședinte al Institutului Oncologic “Maria Sklodowska-Curie” din Varșovia


[...]

Grig Coica

Administrator MEDIST – distribuitor exclusiv Accuray în România

Speaker și Partener / “MEDIST este alături de cei care doresc să facă o schimbare în România, oferind bolnavilor oncologici o viața mai bună, o șansă mai mare de vindecare prin accesul la tratamente de radioterapie și radiochirurgie de cea mai înaltă calitate. Soluțiile inovatoare pe care le oferim pot schimba calitatea vieții pacienților cu cancer.”


[...]

Dr. Andreea Moldovan

Medic Primar Boli Infecţioase, Spitalul Sf. Constantin din Brașov, ROMANIA

Speaker / Doctor în Științe Medicale și Medic Primar Boli Infecţioase, Departamentul pentru Controlul Calității, Spitalul Sf. Constantin din Brașov, care a primit titlul de “Cel mai Curat Spital din Europa”.

 


[...]

Ramona Ivan

Director, Direcţia Relaţii Externe şi Finanţări Structurale, CEC BANK

Speaker și Partener / “Ramona Ivan are o experienţă de peste 20 ani în sistemul bancar românesc, activând atât în bănci cu acţionariat de stat, cât şi cu capital majoritar privat internaţional, în ultimii cinci ani alăturându-se echipei CEC Bank.”


[...]

Cristina Secu

Business Development Manager - Healthcare Solutions, TELEKOM România

Speaker și Partener / Din martie 2017, Cristina Secu este Business Development Manager – Healthcare Solutions, în cadrul Diviziei Vânzări Clienți Mari & ICT România. A început cariera în Telekom în domeniul vânzărilor în octombrie 2008, ascensiunea în companie având o trecere ambițioasă de la segmentul de clienți rezidențiali, la cel de clienți business.


[...]

Speakeri 2016

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR)

Chairman și Invitat Special
ROMÂNIA


“Calitatea actului medical este dependentă în primul rând de respectul principiilor perene ale practicii profesiei medicale:competența, conștiința, respectul autonomiei pacientului, respectul confidențialității, independența profesională, iubirea de profesie, iubirea aproapelui, disponibilitatea necondiționată.
Colegiul Medicilor din România este un organism profesional,apolitic, fără scop lucrativ, de drept public, cu responsabilități în domeniul autorizării, controlului și supravegherii exercitării profesiei de medic ca profesie liberală, de practică publică autorizată. Colegiul Medicilor din România are autonomie instituțională în domeniul său de competență, normativ și jurisdicțional profesional și își exercită atribuțiile fără să existe posibilitatea vreunei imixtiuni din afara structurii sale. Colegiul Medicilor din România cuprinde toți medicii din România. “/ www.cmr.ro


[...]

Prof. Dr. Guido Adler

Director Medical și CEO al Spitalului Universitar Heidelberg

Invitat Special și Keynote Speaker
GERMANIA


“Spitalul Universitar Heidelberg, cu cele 44 de clinici specializate, împreună cu Facultatea sa de Medicină, este unul dintre cele mai importante centre medicale din Europa. În 2015 am avut 66000 de pacienţi spitalizaţi şi 1,3 milioane în ambulatoriu. Voi oferi o imagine de ansamblu asupra celor trei obiective principale ale noastre: îngrijire medicală optimă pentru pacienţi, știinţă pentru pacienţi şi împărtăşirea de cunoștințe medicale în cadrul Spitalului Universitar Heidelberg. Voi pune în special accent pe eforturile depuse și progresele înregistrate în managementul calității și al riscului. Minimizarea riscurilor, protecția pacienților și a personalului medical, cu o valoare reală și cu posibile pierderi financiare, reprezintă provocări majore pentru managementul spitalului. ROHO 2016 – Romanian Hospital Convention reprezintă o mare oportunitate de a împărtăşi idei şi de a discuta astfel de subiecte cu directorii medicali, liderii din sănătate și cu ceilalți invitați ai evenimentului.”

/ www.heidelberg-university-hospital.com


[...]

Prof. Dr. Juliusz Jakubaszko

Director pentru Europa al Federației Internaționale pentru Medicină de Urgență

Invitat și Keynote Speaker
POLONIA


“Profesor şi Preşedinte al Bydgoszcz Collegium Medicum, Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun, Polonia. Fost Preşedinte al Departamentului de Medicină de Urgenţă din cadrul Universităţii de Medicină din Polonia. Preşedinte al Societăţii Poloneze pentru Medicină de Urgenţă. Membru al Consiliului Federației Internaționale de Medicină de Urgență (IFEM). Ambasador al Europei la IFEM. Medic de Urgenţă, medic primar ATI. Membru Fondator şi Preşedinte al Societăţii Poloneze pentru Medicină de Urgenţă (din 1999). Este recunoscut pe planinternațional ca un pionier al medicinei de urgență în Polonia și Europa Centrală și de Est. Este Membru Fondator al Clubului Leuven (1992) şi al Societăţii Europene de Medicină de Urgenţă (1994). Din 1994 până în 2002 a fost Vicepreședinte al EuSEM. Până în prezent – Membru al Consiliului EuSEM. Primul Membru Internațional de Onoare al Societății Irlandeze de Medicină de Urgență. Membru de Onoare al ACEP, AAEM și EuSEM. Consultant Național al Ministerului în Medicina de Urgență pentru Polonia (1999 – 2013). Prof. Jakubaszko este un om de știință și profesor universitar recunoscut în domeniile anestezie, terapie intensivă şi medicină de urgenţă.” / www.ifem.cc


[...]

Usman Khan

Director, The European Health Management Association (EHMA)

Invitat și Speaker
BELGIA


“În prezent, Usman este Directorul General al Modus Europa, o organizaţie ce oferă consultanţă privind chestiunile de politică publică europeană și întreprinde studii de economie și politică care se axează, în mod special, asupra serviciilor medicale și sociale. Usman are o experienţă de peste douăzeci de ani în politică publică și management. Acesta a ocupat funcția de Director al Consiliilor de Administraţie în diverse organizaţii publice, private și non-profit şi are experiență în conducerea unor proiecte semnificative de gestionare a modificărilor derulate în mai multe țări. Usman deține, în prezent, o funcţie neexecutivă în cadrul NHS şi este Lector în Politica şi Gestionarea Sănătăţii la Universitatea George Washington. Activă din anul 1982, Asociația Europeană de Management în Sănătate (EHMA) este o organizație non-profit, deschisă tuturor celor implicați în îmbunătățirea sănătății și serviciilor medicale. Atenția noastră este îndreptată asupra capacităților de management al sănătății, precum și asupra sprijinirii implementării cu succes a politicilor de sănătate și practică, pentru a face o diferență reală în viețile celor 500 de milioane de cetățeni europeni. EHMA este singura organizație din Europa care reuneşte manageri, profesionişti, factori de decizie, cercetători și educatori în domeniul sănătăţi. EHMA oferă o platformă în care dovezile, provocările și experiența sunt valorificate și se organizează dezbateri complexe pe teme actuale. Cu un secretariat localizat în inima Europei, EHMA îşi maximizează impactul prin plasarea celor 130 de membri ai săi în 38 de țări, în centrul activităţii sale.” /www.ehma.org


[...]

Dr. Jim Gray

Redactor Șef, The Journal of Hospital Infection, Healthcare Infection Society

Invitat și Speaker
MAREA BRITANIE


“Jim Gray este Microbiolog Consultant şi Medic specializat în Controlul Infecţiilor la Spitalele pentru Copii şi Femei din Birmingham, Anglia, încă din 1995. Acesta este şi redactor-șef al The Journal of Hospital Infection, jurnalul oficial al Societăţii Împotriva Infecţiilor (HIS). Jim deţine roluri editoriale şi la International Journal of Antimicrobial Agents şi Journal of Pediatric Infectious Diseases. Jim a lucrat în cadrul mai multor proiecte NICE (Institutul Național pentru Excelenţă în Sănătate şi Îngrijire Medicală), fiind implicat inclusiv în proiectul Orientări Clinice și Evaluarea Testelor de Diagnostic. Este consilier pentru Colecţia Naţională Britanică de Formule pentru Copii (BNF-C) și a făcut pare din mai multe comitete naționale referitoare la bolile infecțioase pediatrice și la tratamentul cu antibiotice. Interesele sale clinice şi de cercetare includ studii privind precizia testelor de diagnosticare, rolul laboratoarelor în sprijinirea unor servicii medicale sigure şi eficiente, administrarea de antibiotice și prevenirea și controlul infecțiilor.” / www.his.org.uk


[...]

Prof. dr. Mircea Cinteză

Șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Prof. Dr. Mircea Cinteză este Președintele Comisiei de Cardiologie a Colegiului Medicilor din România. Este Doctor în Științe Medicale, șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Director științific al Spitalului Monza (sursa foto). Prof. Dr. Mircea Cinteză are o vastă experiență profesională, managerială, didactică și științifică.“ /www.umf.ro


[...]

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu

Medic Șef UPU, Spitalul Judeţean "Sf. Spiridon" și Coordonator SMURD Iaşi

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Prof. Dr. Diana Cimpoeșu este Președintele Comisiei de Medicină de Urgență a Colegiului Medicilor din România. Este profesor universitar, disciplina Medicină de Urgență, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Medic Șef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență “Sf. Spiridon” și Coordonator SMURD Iaşi.” / www.umf.ro


[...]

Dr. Vasile Cepoi

Preşedinte - Secretar de Stat, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS)

Invitat și Speaker 
ROMÂNIA


“Misiunea ANMCS este să determine asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului prin modificarea culturii organizațiilor din sănătate, standardizare, evaluarea serviciilor de sănătate și acreditarea unităților sanitare.” / www.anmcs.gov.ro


[...]

Alexandru Popescu

CEO Phillips South East Europe

Invitat și Master Partner 
ROMÂNIA


“Beneficiile pentru societate generate de servicii medicale înalt calitative, accesibile și eficiente sunt semnificative, atât pe termen scurt, cât și pentru viitorul nostru. În contextul identificării unor tendințe relevante, precum creșterea speranței de viață, dar și a numărului persoanelor care dezvoltă boli cronice, sistemele naționale de sănătate din întreaga lume, inclusiv din România, se vor confrunta din ce în ce mai mult cu provocări. Așadar, pentru a oferi oamenilor un mediu în care să se bucure de o viață sănătoasă mai mult timp este nevoie de colaborare la nivelul întregului ecosistem al sănătății. Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Îmbinând expertiza clinică cu cea pentru produsele de larg consum, facilităm un stil de viață sănătos, prevenție, diagnosticare și tratament eficiente, precum și recuperare și îngrijire la domiciliu a oamenilor, pentru ca aceștia să se bucure din nou de un stil de viață sănătos. Abordarea noastră în domeniul sănătății este una integrată, prin soluții dezvoltate pentru și împreună cu partenerii noștri. Astfel, sprijinim pacienții, specialiștii și furnizorii de servicii medicale pentru creșterea calității actului medical, în spital și la domiciliu. Viziunea proiectului ROHO – Convenția Română a Spitalelor este similară cu a noastră și suntem încântați să fim partenerul principal al acestui eveniment.” / www.philips.ro


[...]

Dr. Youssef Tammam

Secretar General al Thoracic Mediterranean Society și Profesor Asociat. “Visiting Professor” Intermedicas.

Invitat și Speaker
ITALIA


“Bolile congenitale de inimă sunt cele mai frecvente cazuri care duc la moarte dintre toate bolile congenitale. În 1970 bolile infecţioase, 2000 bolile perinatale -69% (bolile congenitale de inima 30%). Bolile congenitale în ţările în curs de dezvoltare: sunt între 2 şi 6 milioane de copii care aşteaptă pentru o intervenţie chirurgicală; în acelaşi timp, 1,5 milioane de cazuri noi apar în fiecare an. Boala congenitală de inimă este o problemă la nivel modial şi o prioritate pentru multe ţări. Conform statisticilor mondiale de sănătate din 2008: • 9 milioane de copii mor în fiecare an, dintre care 3,5 mil mor în primele 28 de zile de viaţă – 260 de mii de nou-născuţi mor din cauza anomaliilor congenitale – 130 de mii din cauza bolilor la inimă. • Mai mult de 7-9 mil de copii sunt născuţi cu afecţiuni congenitale grave în fiecare an: defecte congenitale la inimă, defecte de tub neural, sindromnul Down. Cu o expertiză de peste 30 de ani în chirurgia cardiacă, Dr. Tammam Youseff a operat cu succes peste 600 de pacienţi adulţi şi peste 1.000 de cazuri de copii şi nou-născuţi cu malformaţii cardiace severe. Activitatea sa este legată de centre medicale de referință din Italia (San Donato), Siria, România (Institutul Fundeni, spitalul Marie Curie), Barcelona şi Monte Carlo pentru cazuri complexe de chirurgie cardiovasculară. Secretar General al Mediterranean Thoracic Society, Dr. Tammam Youssef a prezidat peste 15 congrese naționale și internaționale de chirurgie cardiacă şi este unul dintre membrii programului Visiting Professors al clinicii Intermedicas din Bucureşti. Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internaţională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă – chiropractică, aritmologie, epileptologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienţii pot întâlni, în fiecare lună, la București, medici cu expertiză internaţională în diferite practici medicale. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas


[...]

As. Ramona Marincaș

Director de îngrijiri, Spitalul Județean de Urgență Zalău

Invitat și Speaker
ROMÂNIA


“Director de îngrijiri, Spitalul Județean de Urgență Zalău. Ramona Marincaș a fost recent nominalizată la premiile Infection Prevention Society (IPS) din Marea Britanie, la categoria Practicianul anului 2016, pentru activitatea de prevenire a infecțiilor intraspitalicești.” / www.spitalbuzau.ro


[...]

Holly McLaren

Director în cadrul Philips Healthcare Transformation Services

Invitat și Speaker 
MAREA BRITANIE


Dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă – o perspectivă regională. “Holly McLaren este Director în cadrul Philips Healthcare Transformation Services. Holly şi-a început cariera ca asistentă medicală în Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) după o carieră în management operațional în 2000, şi-a finalizat studiile la Imperial College din Londra şi a început o carieră în consultanţă. Astăzi, Holly susține liderii ministerelor și spitalelor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. De-a lungul ultimilor ani, Holly s-a axat din ce în ce mai mult pe terapie intensivă şi medicină de urgență, domenii pe care se pune accentul la nivel global, mai ales în ţările cu medicină socializată. Echipa HTS respectă teme comune și identifică soluții inteligente; barierele pentru schimbare, opțiunile de soluţionare și programele pentru furnizarea schimbărilor necesare. Acestea variază de la soluţii noi “la cheie” la modificări minore în procedurile clinicii. Philips este o companie de tehnologie în domeniul sănătăţii a cărei misiuni este de a îmbunătăţi viaţa oamenilor pe întreg spectrul de sănătate, ceea ce noi numim ”health continuum” – de la stil de viaţă sănătos, prevenţie, diagnosticare, tratament şi îngrijire la domiciliu. Înbinând expertiza clinică cu cea în domeniul produselor destinate consumatorilor, Philips oferă soluţii integrate care facilitează o calitată mai ridicată a vieții, precum și rezultate clinice mai bune. Împreună cu partenerii săi, Philips își propune să transforme modul în care serviciile de sănătate sunt furnizate și percepute. Compania este lider în imagistică medicală, în terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu.” /www.philips.ro


[...]

Marinela Mihalcea

Head of Retail, UniCredit Leasing

Speaker și Partener Financiar
ROMÂNIA


Soluţii de finanţare pentru investiţii medicale de la UniCredit Leasing “Voi prezenta în cadrul evenimentului soluţii de finanţare pentru investiţii medicale în România. Avantaje noastre: – certificarea originii produselor – know-how în domeniu – durata scurtă de timp pentru procesarea documentelor şi aprobarea finanţării – flexibilitate în luarea deciziilor – finanţare avantajoasă şi ofertă personalizată – consultanţă şi suport tehnic permanent Ce finanţăm? – toată gama de echipamente medicale şi, în cazul proiectelor de anvergură, chiar achiziţia de spaţiu, dar numai în pachet cu finanţarea de echipamente medicale Misiunea noastră: – ne asumăm o responsabilitate primordială faţă de medicii români, de pacienţi şi faţă de calitatea actului medical. Doamna Marinela Mihalcea, Head of Retail UniCredit Leasing, şi-a început cariera în UniCredit Leasing în 2006 şi de aproape 3 ani conduce divizia de retail a leaderului industriei de leasing. UniCredit Leasing Corporation IFN SA este liderul pieţei autohtone de leasing. Compania face din parte grupul financiar UniCredit România, alături de UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing, oferind o paletă completă de servicii și produse financiare clienţilor săi. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. oferă finanţare prin contracte de leasing financiar şi operaţional, cu o durată medie cuprinsă între 12 şi 60 luni, în următoarele domenii: leasing de echipamente industriale, leasing de autovehicule, leasing imobiliar, leasing de tip “sale and lease back” (vânzare cu răscumpărare prin leasing) şi leasing public. Pe lângă servicii adiţionale acestor mari domenii de leasing, UniCredit Leasing Corporation pune la dispoziţie şi brokerajul în asigurări, prin intermediul companiei afiliate, UniCredit Insurance Broker. De asemenea, compania UniCredit Leasing Fleet Management oferă leasing operaţional precum şi serviciul de gestionare a flotelor de autovehicule. Grupul internaţional UniCredit are în prezent peste 147.000 de angajaţi și 8.700 de sucursale. Cu o puternică identitate europeană, UniCredit este fidel orientării către o prezenţă solidă și o poziţie strategică în Europa Centrală și de Est.” /www.unicredit.ro


[...]

Dr. Ştefăniţă Dima

Președintele Comitetului Europei Centrale și de Est din cadrul ESMINT

Speaker și Invitat
ROMÂNIA


Medic primar radiologie si imagistică medicală. Competență de neuroradiologie intervențională dobândită la Universitatea Paris 5, Franța. Doctor în Medicină. Coordonator național al Clinicilor de Medicină Intervențională MedLife. Președintele Comitetului Europei Centrale și de Est din cadrul ESMINT.


[...]

Iulia Oprea

Healthcare Manager Cluster Central RME, Linde Healthcare România

Speaker și Partener
ROMÂNIA


Soluțiile inteligente prind contur – Linde QI services “Aș dori să prezint importanța pe care o are, pentru o clinică medicală, livrarea fără sincope și în siguranță, a gazului medical adecvat, oriunde și oricând pacientul are nevoie de el. Astfel este nevoie de echipamente adecvate care să asigure acuratețe, continuitate și calitatea gazului medicinal. Personalul furnizorului acestor servicii trebuie să fie instruit și să aibă competențele necesare. Echipamentele trebuie să fie dimensionate corect, monitorizate continuu și întreținute corespunzător pentru a furniza gazul medicinal potrivit. Iulia Oprea – Director Healthcare Cluster Central RME (România, Ungaria, Grecia, Cipru). Experiența profesională: începând cu iunie 2015 – Director Healthcare Cluster Central RME (Romania, Hungary, Turkey, Greece, Cyprus), Linde Gas; 2012 – 2015 Director Healthcare, Linde Gaz România; 2009 – 2011 Director department instituții medicale, Linde Gaz Romania. Studii: 2005 – 2007: Facultatea de Medicină Veterinară, București; Master – Igiena și controlul produselor de origine animală și sănătate publică; 1991–1996: Universitatea Politehnică București, Inginerie biochimică, Facultatea de Chimie Industrială.
Linde Healthcare, parte a Linde Group, are peste 50 de ani de experiență în proiectarea și instalarea sistemelor de fluide medicale. Linde Healthcare acționează la nivel global în vederea îmbunătățirii calității și siguranței în acest domeniu. Departamentul de Healthcare al Linde Gaz România, oferă produse, servicii, soluții privind terapiile bazate pe gaze medicale, spitalelor, clinicilor, serviciilor de ambulanță, cabinetelor stomatologice precum și servicii de îngrijire la domiciliu a pacienților cu afecțiuni în sfera aparatului respirator. Sunt multe exemple de situații clinice în care pacienții sunt diagnosticați sau tratați cu ajutorul gazelor medicale. În prezent Linde Healthcare oferă soluții pentru oxigenoterapie, terapia cu aerosoli, anestezie, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), apneea în somn sau terapia durerii.” /www.linde-healthcare.ro


[...]

Prof. Dr. Horst Weißsieker

Expert european, Asociația Română pentru Prevenirea, Studiul și Controlul Contaminării (RACC)

Speaker și Partener
GERMANIA


Experiența Germană pentru un spital sustenabil. Cooperarea cu RACC. “Sustenabilitatea în proiectarea, construcția si funcționarea spitalelor este o necesitate absolută, care permite crearea unui echilibru între cerințele economice, sociale și de mediu. Nu numai pentru a salva viața și sănătatea pacienților, dar și pentru a crește calitatea funcționării spitalelor și pentru a salva o cantitate enormă de bani. Prin urmare, standardul VDI 5800 pentru spitale precizează cerințele pentru protecția mediului, eficiență, calitate, igienă și siguranță. Numai în Germania sunt raportate 1 milion de cazuri de infecții nosocomiale, plus cel puțin 500.000 de cazuri de malpraxis medical. Prof. Dr. Horst Weißsieker este președintele comitetului tehnic al VDI 5800 “Sustainable Hospital” și vicepreședinte al comitetului VDI 2083 “Cleanrooms”. Este expert legal în domeniul controlului contaminării, participând la cazurile din instanță, și lucrează ca și consultant și mediator pentru instituții ale statului și companii private. Cu mai mult de 30 de ani de experiență în proiectare și construcţii, a lucrat la nivel mondial în toate tipurile de proiecte în domeniul igienei și al controlului contaminării. Asociația Română pentru Prevenirea, Studiul și Controlul Contaminării (RACC) a fost înființată în August 2008. RACC este persoană juridică română de drept privat, independentă și non guvernamentală, apolitică și non profit, cu caracter profesional. RACC este membru al ICCCS – International Confederation of Contamination Control Societies și al ICEB – International Cleanroom Education Board. Asociația colaborează cu Asociația Inginerilor Germani VDI și cu experți internaționali în domeniul controlului contaminării.” /racc.com.ro


[...]