Participanţi

Feedback al participanților ROHO: directori medicali, șefi de secții clinice și manageri ai principalelor spitale publice și private din România, lideri ai specialităților medicale

Dr. Elisabeta Raț

Manager, Spitalul Municipal Carei, Satu Mare

Manager Invitat ROHO 2017

”Vă mulțumesc pentru faptul că și în acest an m-ați onorat cu invitația de a participa la acest eveniment. Din prezentările Speakerilor din sănătate, de la noi și din străinătate, am observat că preocuparea deosebită pentru asigurarea calității actului medical și siguranța pacienților câștigă tot mai mult teren în managementul spitalelor publice și private. Cred că, în activitatea zilnică din unitățile sanitare, protocoalele terapeutice și procedurile de lucru implementate, definesc bune practici de eliminare a riscurilor clinice, combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale și nu în ultimul rând, o abordare corectă și eficientă a diagnosticării și a tratamentului pacienților.”

[...]

Dr. Simona Mihuțiu

Șef Secție Oncologie, Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, Oradea

Medic Invitat ROHO 2017

”ROHO este o idee excepțională întrucât promovează o abordare multidisciplinară a problemelor existente în sistemele de sănătate, integrând aspectele manageriale necesare rezolvării acestora, precum și amplasarea problematicilor într-un context mai larg, internațional. Evenimentul a încercat să răspundă la întrebări referitoare la problemele sistemelor de sănătate, modul optim de abordare și soluționare, integrarea situației în contextul mai larg, internațional, precum și abordarea de perspectivă. Atât profesioniștii, cât și managerii din sistemul sanitar, prezenți la eveniment, trebuie, în definitiv, să aibă același scop - ameliorarea problemelor existente.”

[...]

Ana Smaranda Rinder

Manager, Spitalul Județean de Urgență Vaslui

Manager Invitat ROHO 2017

"Am participat la evenimentul Convenția Română a Spitalelor încă de la prima ediție, atrasă fiind de agenda ofertantă și de CV-urile impresionante ale invitaților. Calitatea organizării, ținuta excepțională a invitaților, informațiile împărtășite, precum și oportunitățile de socializare oferite, m-au determinat să particip, cu interes crescut, în fiecare an. Mi-aș dori ca ocazia întâlnirii atâtor manageri de spitale din România, publice și private, să se transforme la viitoarele întâlniri și în șansa de a revigora sau, de ce nu, de a reînființa Asociația Spitalelor din România - ca susținător și apărător a intereselor prestatorilor de servicii medicale spitalicești.”

[...]

Prof. Univ. Dr. Corina Zorilă

Șef Secție Medicină Internă, Spitalul Județean, Arad

Medic Invitat ROHO 2017

”Vă mulţumesc pentru amabila invitaţie de a participa la ROHO 2017 - Convenţia Română a Spitalelor, care s-a desfășurat într-un cadru foarte elegant, potrivit dezbaterilor. Agenda evenimentului a fost foarte densă, și cu teme extrem de actuale din managementul spitalelor, solicitându-ne atenţia și concentrarea. Speakerii români și străini au oferit numeroase informaţii legate de experienţa managerială personală, în diferite aspecte ale activităţii medicale, din care participanţii au putut extrage idei și soluţii aplicabile în practica clinică. Expoziția și standurile organizate în foyerul hotelului m-au ajutat să obţin câteva informaţii utile legate de aparatura de ultimă generaţie și de diferitele tipuri de programe informatice. Consider că ROHO 2017 a fost o întâlnire utilă, care trebuie continuată, deoarece ne-a demonstrat că eforturile care se fac pentru creșterea calităţii actului medical în spitalele românești nu sunt izolate, ci se înscriu într-un efort european de a oferi sisteme de sănătate performante și eficiente.”

[...]

Ing. Adrian Cican

Manager, Spitalul Municipal Orșova, Mehedinți

Manager Invitat ROHO 2017

”Convenția Română a Spitalelor - ROHO 2017 a fost un eveniment extrem de reușit și util pentru sistemul de sănătate românesc!”

[...]

Dr. Laurențiu Dașcă

Director Medical, Affidea România

Medic Invitat ROHO 2017

”În contextul acreditărilor unităților sanitare, precum și al alinierii la standardele europene, conferința ROHO aduce în prim plan problematicile cu care se confruntă organizațiile medicale de stat sau private. Conceptul evenimentului a evoluat în acest an, prezentând prin profesioniștii din țară și din străinate, importanța guvernanței clinice în managementul organizațiilor medicale. Am văzut aceeași problematică și orientare în prezentările invitaților din țările CEE și din cele vecine și sunt convins că siguranța și calitatea unui serviciu medical furnizat de o instituție medicală reprezintă cele mai importante condiții. Ele trebuie să se adreseze în egală măsură atât structurii, personalului, cât și programelor unei organizații medicale, pentru a avea un rezultat final orientat spre nevoile pacientului și pentru a-i furniza acestuia o experiență cât mai bună. În egală măsură, importanța ROHO o reprezintă întâlnirea directorilor de spitale din țara noastră ​cu profesioniștii din sănătate din alte țări europene, prin discuțiile deschise și împărtășirea experienței lor, pentru ca drumul nostru să fie cât mai scurt și cu rezultatele cele mai bune.”

[...]

Dr. Andrada Munteanu

Coordonator CPU, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București

Medic Invitat ROHO 2017

”Din punctul meu de vedere, ROHO este o idee utilă și inedită, un concept original, care oferă un cadru profesional pentru prezentări și discuții de specialitate, atât cu factori de decizie din sistemul medical românesc, cât și cu importanți reprezentanți ai industriei asociate medicinei, precum și cu posibili sponsori și nu în ultimul rând, cu invitați străini din domeniu, care aduc soluții și idei noi de gestionare a problemelor. În plus, temele discutate sunt de actualitate, fiind aplicabile atât în sistemul medical de stat, cât și în cel privat. Consider că am auzit și văzut multe lucruri interesante anul trecut și anul acesta la ROHO și cu siguranță voi dori să particip și la edițiile următoare.”

[...]

Dr. Alina Bondoc

Director Medical, Medlife Titan, București

Medic Invitat ROHO 2017

”Vă mulțumesc pentru invitatia la ROHO 2017 și mă bucur că am avut prilejul să particip și să ascult profesioniști din managementul medical, atât din România, cât și din străinătate. Consider că un asemenea eveniment pune România pe hartă, ca țară europeană, care oferă servicii de sănătate populației, la standarde de înaltă calitate. Este extrem de important schimbul de experiență și de viziune la nivel de management, pe care îl oferă un eveniment de acest tip, și nu în ultimul rând, posibilitatea de a cunoaște persoane-cheie din acest domeniu și de a lega relații profesionale de durată. Am apreciat în mod deosebit oportunitatea de a crește vizibilitatea sistemului medical privat în fața guvernanților, atât pe plan național, cât și internațional, prin promovarea unor organizații cum ar fi European Union of Private Hospitals (EUHP).”

[...]

Dr. Cristian Radu Jecan

Director Medical, Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București

Medic Invitat ROHO 2017

"Mulțumesc organizatorilor pentru conceptul și formatul evenimentului Convenția Română a Spitalelor ROHO 2017. A fost o onoare și în același timp o experiență remarcabilă să onorez invitația primită. Conferința a oferit un cadru de întâlnire ideal pentru membrii echipelor de management din spitalele românești, prin asigurarea unui cadru propice de schimbare a informațiilor, de împărtășire a problemelor întâlnite în cadrul procesului de management spitalicesc și mai important, a soluțiilor găsite. Participarea specialiștilor și a profesioniștilor din sănătate din alte țări europene în cadrul ROHO, mai ales a celor din zonele învecinate cu România, a asigurat o diseminare largă a unor proiecte și soluții specifice implementate de aceștia, care pot constitui un model și pentru țara noastră."

[...]

Conf. Univ. Dr. Stela Halichidis

Manager, Spitalul de Boli Infecțioase, Constanța

Manager Invitat ROHO 2017

”Evenimentul organizat de către dumneavoastră a fost deosebit de util și plăcut. Se pare că managerii spitalelor chiar aveau nevoie de acest schimb de experiență. Ei și-au împărtășit bucuriile și necazurile legate de activitatea zilnică, s-au încurajat, văzând că mai sunt și alții în situația lor și au cooperat în vederea găsirii unor soluții. Organizarea evenimentului a fost foarte bună, felicitări! Așteptăm următoarea ediție.”

[...]

Dr. Daniela Vasile

Șef Secție Oncologie, Inst. „Marius Nasta”, București

Medic Invitat ROHO 2017

”Vă mulțumesc în primul rând pentru invitație. Astfel de întâlniri reprezintă o provocare și o bună modalitate de a schimba opinii, experiențe și de a crea noi colaborări. Pentru mine acest eveniment a fost de un real folos și aștept cu interes următoarea ediție.”

[...]

Dr. Delia Mihaela Râșnoveanu

Manager, Spitalul Județean de Urgență, Brăila

Manager Invitat ROHO 2017

”Evenimentul mi s-a părut deosebit, având un concept interesant. Poate ar fi fost benefică și o sesiune de discuții libere pe tema problemelor cu care ne confruntăm, probleme la care unii au deja soluții. În vederea socializării, pauzele au fost folositoare, pentru că am putut cunoaște persoane noi. Întâlnirea cu alte țări a fost foarte utilă pentru a observa ce probleme au și alții și ce lucruri bune sunt de menționat. Mulțumesc pentru invitație și sper să mai particip și pe viitor.”

[...]

Jr. Luca Ciprian Florin

Manager, Spitalul de Psihiatrie Ștei, Bihor

Manager Invitat ROHO 2017

„A fost o onoare pentru mine faptul că am putut participa la un astfel de eveniment, care, atât prin calitatea invitaților, prin subiectele abordate, cât și prin organizarea foarte bună, a fost unul de înaltă ținută. Astfel de evenimente ar trebui organizate anual, invitând să conferențieze și managerii spitalelor de monospecialitate, așa cum este și cazul instituției pe care o conduc. Vă mulțumesc.”

[...]

Dr. med. Radu Mitrea

Director general, Clinica MEDO, Brașov

Manager Invitat ROHO 2017

”A fost o plăcere din partea mea să particip la ROHO 2017. Locația a fost foarte bine aleasă, pe măsura și importanța evenimentului. Conceptul a fost interesant, combinând partea de prezentări cu socializarea și expozitia. Experiența împărtășită de invitații din străinătate a fost foarte utilă. De asemenea, prezența oficialităților din partea țării noastre a fost benefică. Per total, acțiunea o consider un succes. Vă mulțumesc.”

[...]

Dr. Cristina Stănescu

Șef Compartiment Chirurgie Plastică, SJU Brăila

Medic Invitat ROHO 2017

”A fost o onoare pentru mine să particip în calitate de medic invitat la ROHO 2017, un eveniment deosebit care a reunit specialiști din mai multe țări, care au venit cu soluții pentru creșterea calității actului medical. Rezultatele admirabile prezentate de colegii din țările vecine au la bază o mai bună finanțare, un management medical eficient, responsabil și o utilizare judicioasă a resurselor umane și materiale. În România se conturează tot mai clar competiția dintre sistemul public și cel privat. Va fi nevoie de eforturi susținute din partea managerilor și a tuturor profesioniștilor din sănătate pentru eficientizarea sistemului public, iar astfel de evenimente vor aduce un plus de experiență, informațiile acumulate putând fi puse în practică.”

[...]

Dr. Emilian Imbri

Manager, Spitalul "Dr. Victor Babeș", București

Manager Invitat ROHO 2017

”Particip cu plăcere la evenimentele organizate de echipa dumneavoastră. Apreciez temele alese, ținuta invitaților, prezentările, locația, pauzele interactive. De apreciat ar fi și încercarea de a ordona prezentările pentru a putea fi percepute ca părți ale temei alese - calitatea în sănătate, precum și efortul de a evita tentația de a aduce critici directe unor instituții ale căror reprezentanți nu sunt în sală. ”

[...]

50% dintre participanți

Directori medicali, Șefi de secții clinice, Lideri ai principalelor specialități medicale

40% dintre participanți

Directori de spitale

10% dintre invitați

Parteneri, Susținători și Expozanți